Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Záhlavová-Strýcová postoupila v Brisbane do 2. kola

Brisbane (Austrálie) – Česká tenistka Barbora Záhlavová-Strýcová vstoupila v Brisbane vítězně do sezony. V prvním kole přípravného turnaje na Australian Open porazila po více než dvouhodinovém boji 6:2, 4:6 a 6:4 domácí hráčku Olivii Rogowskou. Ve druhém kole čeká pětadvacetiletou plzeňskou rodačku těžší soupeřka, druhá nasazená Andrea Petkovicová z Německa. Proti favoritce nastoupí i Iveta Benešová, jež do druhého kola prošla v neděli – podle očekávání se střetne s nejvýše nasazenou domácí hvězdou Samanthou Stosurovou, jež dnes zdolala 6:2, 6:3 Bělorusku Anastasii Jakimovovou. Vypadla Klára Zakopalová.

Barbora Záhlavová-Strýcová
zdroj: ČT24

Zakopalová nad ruskou kvalifikantkou Ninou Bratčikovovou vyhrála první set hladce 6:1. Další sady však získala 154. hráčka světa a o více než sto míst lépe postavenou Češku porazila 6:4 a 7:5.

V Brisbane se úspěšně na kurty vrátila Američanka Serena Williamsová, jež ve svém prvním duelu od prohraného finále US Open zdolala 6:2 a 6:3 Jihoafričanku Chanelle Scheepersovou. "Nebyl to lehký zápas, soupeřka hrála velmi dobře. To jsem nečekala," řekla bývalá světová jednička po vítězství za 68 minut, k němuž si pomohla sedmi esy a naopak profitovala z osmi dvojchyb Scheepersové.

Hradecká v Aucklandu uspěla ve dvouhře i čtyřhře

Také fedcupová vítězka Lucie Hradecká zahájila nový tenisový rok úspěšně. V prvním kole turnaje v Aucklandu porazila šestadvacetiletá Češka i zásluhou deseti es 6:4, 3:6 a 6:2 Italku Albertu Briantiovou. Hradecká na Novém Zélandu nezaváhala ani ve čtyřhře. Společně s tradiční partnerkou Andreou Hlaváčkovou porazily 6:1, 6:4 švédský pár Sofia Arvidssonová, Johanna Larssonová.

Výsledky tenisového turnaje v Brisbane

Muži:

Istomin (Uzb.) - Mayer (4-Něm.) 7:6 (7:5), 2:3 skreč.

Ženy:

Záhlavová-Strýcová (ČR) - Rogowská (Austr.) 6:2, 4:6, 6:4, Petkovicová (2-Něm.) - Peerová (Izr.) 7:6 (7:2), 1:6, 6:3, S. Williamsová (4-USA) - Scheepersová (JAR) 6:2, 6:3, Pavljučenkovová (7-Rus.) - Hercogová (Slovin.) 6:1, 4:1 skreč, Ivanovičová (Srb.) - Paszeková (Rak.) 6:3, 6:3, Voskobojevová (Kaz.) - Duševinová (Rus.) 6:0, 6:0, Kingová (USA) - Czinková (Maď.) 6:3, 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články