Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Záhlavová-Strýcová je v Praze ve čtvrtfinále, Šafářovou vyřadilo zranění

Praha - Barbora Záhlavová-Strýcová zachránila čest českých tenistek ve středečním programu ECM Prague Open. Po odstoupení nejvýše nasazené Lucie Šafářové a prohře Evy Hrdinové se Záhlavová-Strýcová stala první domácí čtvrtfinalistkou turnaje. Šafářovou trápí stehenní sval, který si poranila v předchozím utkání proti Lotyšce Anastasiji Sevastovové. Eva Hrdinová nestačila ve druhém kole na Annu Tatišviliovou z Gruzie, které podlehla 4:6 a 3:6.

Záhlavová-Strýcová, bývalá dvojnásobná vítězka juniorky na Australian Open, porazila ve druhém kole Rusku Ksenii Pěrvakovou, hráčku z kvalifikace, za více než dvě a půl hodiny 2:6, 6:4 a 6:2. Čtvrtfinále na turnaji WTA si zahrála i minulý týden ve švédském Bastadu, kde v boji o semifinále prohrála s Šafářovou. Soupeřkou Záhlavové-Strýcové bude Švédka Johanna Larssonová. Ta vydělala na zranění Šafářové a postoupila bez boje.

Barbora Záhlavová-Strýcová:

"Hraju poslední týdny docela dobře. Věřím si, jsem taková vyklidněná."

Je nám líto, video expirovalo.
Středeční utkání Prague Open

Hrdinová, která se dostala do hlavní soutěže jako lucky loser z kvalifikace a je až 303. hráčkou světa, mohla postoupit poprvé v kariéře do čtvrtfinále turnaje okruhu WTA. Poprvé o semifinále si ale naopak zahraje Tatišviliová, aktuálně 156. v pořadí dvouhry WTA.

Šafářová v úterý porazila Lotyšku Anastasiji Sevastovovou, ale ve středu podstoupila vyšetření u fyzioterapeuta Pavla Koláře, které odhalilo natržený úpon zadního levého stehenního svalu. "Takový je život. Jsem z toho smutný," řekl novinářům ředitel turnaje Vladislav Šavrda. "Lucka (Šafářová) byla ozdobou, formu evidentně má, nicméně se to stává. Je to trochu smůla, ale pavouk byl celkově kvalitní, takže ve hře zůstalo hodně dobrých hráček a diváci se můžou dočkat kvalitních zápasů a atraktivního finále," doufá Šavrda.

Pražský turnaj během tří dnů přišel o pět z šesti nasazených. Jedničku Šafářovou vyřadilo zranění stejně jako dvojku Alexandru Dulgherovou z Rumunska. Trojka Timea Bacsinszká ze Švýcarska prohrála v 1. kole, čtyřku Kláru Zakopalovou nepustila do hry horečka a kvůli angíně se odhlásila i turnajová šestka Gisela Dulková z Argentiny.

Eva Hrdinová
zdroj: AP autor: Alastair Grant
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články