Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Záhlavová-Strýcová jako jediná Češka v Sydney postoupila

Sydney - Barbora Záhlavová-Strýcová jako jediná z tria českých tenistek prošla prvním kolem turnaje v Sydney. Lucie Hradecká a Sandra Záhlavová vypadly. Všechny tři české hráčky si účast v hlavní soutěži vybojovaly v kvalifikaci, první kolo však zvládla pouze Záhlavová-Strýcová, která porazila Rusku Naďu Petrovovou dvakrát 6:2. Hradecká podlehla Italce Flavii Pennettaové 4:6 a 3:6, Záhlavová nestačila na Virginii Razzanovou z Francie a prohrála po setech 6:7 a 2:6.

Další soupeřkou Záhlavové-Strýcové bude bývalá světová jednička a třetí nasazená hráčka Kim Clijstersová. S belgickou soupeřkou se česká tenistka utkala zatím jednou, loni v Indian Wells s dvojnásobnou vítězkou turnaje neuhrála ani set.

V Sydney startuje také Radek Štěpánek, který se v prvním kole utká s Juanem Ignaciem Chelou z Argentiny. Ze soutěže se naopak kvůli zranění třísel odhlásil obhájce a druhý nasazený Marcos Baghdatis. Kyperského tenistu v druhém kole nahradí Lukasz Kubot z Polska.

Velký návrat má za sebou Argentinec Juan Martín del Potro, který v prvním kole porazil šestého nasazeného Feliciana Lópeze ze Španělska 6:7, 7:6, 7:6 a po roce se na okruhu ATP radoval z vítězství. Dvaadvacetiletý vítěz US Open z roku 2009 se loni v květnu podrobil operaci zápěstí. Od té doby hrál jen dva turnaje a pokaždé prohrál v prvním kole. "Rád bych se dostal zpět do nejlepší desítky. Ale k tomu je třeba ještě hodně práce, bude to dlouhá cesta," řekl Del Potro.

Zakopalová uspěla na úvod turnaje v Hobartu

Klára Zakopalová vstoupila do nové sezony vítězstvím. V prvním kole turnaje v australském Hobartu porazila pátá nasazená hráčka Američanku Melanii Oudinovou 6:3 a 7:6. Osmadvacetiletá Zakopalová se v dalším kole utká s Albertou Briantiovou z Itálie. Česká tenistka měla původně zahájit sezonu na předchozím turnaji v Aucklandu, kvůli potížím s ramenem se však odhlásila.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články