Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Záhlavová Strýcová i Allertová jdou v Lucemburku do semifinále

Lucemburk – Barbora Záhlavová Strýcová a překvapivě i Denisa Allertová pokračují na turnaji v Lucemburku ve vítězném tažení. Čtvrtá nasazená Záhlavová Strýcová porazila Švédku Johannu Larssonovou za hodinu a 12 minut hladce 6:0, 6:2 a podruhé v sezoně postoupila do semifinále podniku WTA. Allertová při své premiéře mezi elitou prochází turnajem šokujícím způsobem, ve čtvrtfinále zdolala turnajovou pětku Varvaru Lepchenkovou z USA 4:6, 6:3, 7:5.

Osmadvacetiletá Záhlavová Strýcová zvládla úvodní set třetího vzájemného zápasu suverénně. Za 22 minut ho získala a soupeřce, která do hlavní soutěže prošla z kvalifikace, sebrala podání i v první hře druhé sady. Pak sice sama rovněž přišla o servis, dokázala ale odpovědět dalším brejkem a novou šanci na zvrat už Larssonové nenabídla.

Allertová protáhla svou vítěznou sérii v Lucemburku v součtu s kvalifikací už na šest zápasů. Vítězka sedmi letošních turnajů nižší kategorie ITF dokázala duel s Američankou po prvním prohraném setu otočit. Ve třetí sadě nejprve v desáté hře nevyužila dva mečboly při svém podání a dovolila Lepchenkové vyrovnat na 5:5, následně ale soupeřce opět sebrala servis a v další hře proměnila po dvou hodinách a 24 minutách čtvrtý mečbol esem.

O druhou finálovou účast v letošním roce se 31. hráčka světového žebříčku Záhlavová Strýcová utká s Monou Barthelovou. S německou tenistkou sice tři ze čtyř vzájemných duelů prohrála, poslední zápas letos v Cincinnati ale ovládla s "kanárem". Jedenadvacetiletou Allertovou, které patří v pořadí WTA 145. místo, čeká rovněž Němka, loňská finalistka Annika Becková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články