Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Záhlavová Strýcová finále v Lucemburku prohrála

Lucemburk – Barbora Záhlavová Strýcová neproměnila v titul ani druhou letošní finálovou účast na okruhu WTA. Čtvrtá nasazená česká tenistka prohrála na turnaji v Lucemburku s loňskou finalistkou Annikou Beckovou 2:6, 1:6 za hodinu a 35 minut a na druhý titul v kariéře nedosáhla. Dvacetiletá Němka získala premiérovou trofej.

Obě tenistky se v úvodu druhého vzájemného zápasu trápily na podání. Záhlavová Strýcová dokázala vlastní servis poprvé udržet až v páté hře druhé sady, a odvrátila tak hrozícího "kanára". Zatímco v prvním setu dokázala i ona vzít soupeřce dvakrát podání, ve druhé sadě ani jeden z pěti brejkbolů nevyužila a stejně jako první vzájemný zápas před dvěma lety v lucemburském velkovévodství s bývalou juniorskou vítězkou French Open prohrála.

Navzdory slibnému začátku neuspěly ani Lucie Hradecká a Barbora Krejčíková ve finále čtyřhry. Třetí nasazená dvojice prohrála se Švýcarkou Timeou Bacsinszkou a Němkou Kristinou Barroisovou 6:3, 4:6, 4:10.

Devětadvacetiletá Hradecká usilovala o 19. triumf v kariéře, o jedenáct let mladší Krejčíková hrála finále na okruhu WTA poprvé. Na prvním společném turnaji nakonec zůstaly těsně pod vrcholem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články