Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Žádný Wimbledon, žádné French Open. Nastase má po urážkách utrum

Paříž – Ilie Nastase musí za své incidenty tvrdě pykat. Po suspendaci tenisové federace ITF nedostane akreditaci do Wimbledonu ani na French Open. Sedmdesátiletý bývalý první hráč světového žebříčku urážel při dubnovém Fed Cupu v Rumunsku během zápasu britské tenistky a navíc se vysmíval nenarozenému dítěti Sereny Williamsové.

Kvůli nevhodnému chování byl domácí kapitán vykázán z lavičky a následně jej tenisová federace ITF suspendovala. Organizátoři Wimbledonu uvedli, že rumunskou legendu letos do areálu nepustí. Výkonný ředitel klubu All England Clubu Richard Lewis zdůraznil: "I kdyby si koupil lístek a pokusil se projít branou, zastavíme ho."

O víkendu podobné stanovisko oznámili pořadatelé French Open. "Po suspendaci od ITF nedostane pan Nastase akreditaci," uvedli.

Rumunský kapitán během fedcupového zápasu v Konstantě urážel britskou tenistku Johannu Kontaovou i hostující kapitánku Anne Keothavongovou. Ještě předtím měl poznámky ohledně barvy pleti budoucího dítěte Williamsové, jejíž snoubenec je běloch. Američanka jej obvinila z rasismu.

Roland Garros začne 28. května. Nastase ho v roce 1973 vyhrál, ve dvouhře posbíral dohromady 58 turnajových titulů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články