Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Žádné posuny, v žebříčcích drží Kvitová s Berdychem své pozice

Praha - Česká tenistka Petra Kvitová si postupem do semifinále turnaje v Cincinnati připsala 195 bodů do žebříčku WTA a nadále drží pátou příčku. Má náskok 455 bodů před Němkou Angelique Kerberovou, která ji právě v Cincinnati porazila. Na čtvrtou Serenu Williamsovou z USA ztrácí česká jednička 1 130 bodů. Tomáš Berdych zůstal mezi muži na sedmé pozici.

Tomáš Berdych a Petra Kvitová
zdroj: ISIFA/EPA

Lucie Šafářová si znovu vylepšila nejlepší umístění v kariéře a z 19. pozice se posunula na sedmnácté místo. Českou dvojkou mezi muži je nadále Radek Štěpánek, který spadl na 38. pozici. Světovými jedničkami jsou stále Victoria Azarenková z Běloruska a Švýcar Roger Federer.

Polka Agnieszka Radwaňská se však už posunula na druhé místo před Rusku Mariu Šarapovovou, která přišla o 900 bodů, jelikož v Cincinnati neobhajovala loňské vítězství.

Federer se po nedávném posunu do čela pořadí ATP stal nyní i lídrem finančního žebříčku. Těsně v něm předstihl světovou dvojku Novaka Djokoviče ze Srbska, jehož v neděli porazil ve finále v Cincinnati.

V hodnocení ženské čtyřhry si už na páté a šesté místo polepšily stříbrné olympijské medailistky Lucie Hradecká a Andrea Hlaváčková, kterým k posunu pomohl v Cincinnati třetí letošní titul.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články