Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Z titulu v Miami se raduje Radwaňská, triumfovali i Štěpánek s Paesem

Miami (USA) - Polská tenistka Agnieszka Radwaňská vyhrála poprvé prestižní turnaj v Miami. Ve finále porazila 7:5, 6:4 Rusku Marii Šarapovovou, jež v Key Biscayne neuspěla v boji o titul ani na čtvrtý pokus. V mužské čtyřhře triumfovali Radek Štěpánek společně s Indem Leandrem Paesem.

Agnieszka Radwaňská
zdroj: AP Photo autor: Vadim Ghirda

Světová dvojka Šarapovová prohrála finále v Miami už v letech 2005, 2006 a loni stejně jako v předchozích případech dnes neuhrála v rozhodujícím zápase ani set. Naopak třiadvacetiletá Radwaňská triumfovala v Miami na první pokus a připsala si nejcennější titul v kariéře.

Rodačka z Krakova druhým vyhraným turnajem v sezoně potvrdila, že prožívá úspěšné období. Letos prohrála pouze se světovou jedničkou Viktorií Azarenkovou z Běloruska, jež ji zdolala čtyřikrát, zbývajících 26 duelů Radwaňská vyhrála.

Trojnásobná grandslamová vítězka Šarapovová, která letos prohrála už třetí finále po Australian Open a Indian Wells, dnes udělala 45 nevynucených chyb.

Radost Štěpánka s Paesem
zdroj: AP

V mužském deblu získali druhý velký titul po Australian Open Štěpánek s Paesem, kteří se dali dohromady před touto sezonou. Vítězové prvního letošního grandslamu porazili v Miami v semifinále světové jedničky Boba a Mika Bryanovy a dnes zdolali 3:6, 6:1 a 10:8 druhý pár světa Max Mirnyj, Daniel Nestor.

Štěpánek tak završil druhou desítku titulů na ATP Tour, k pěti singlovým přidal patnáctý ve čtyřhře. Jeho parťák Paes vyhrál v Miami potřetí za sebou a potřetí s jiným partnerem - loni triumfoval se svým krajanem Mahéšem Bhúpathím, předloni zase s krajanem Štěpánkovým Lukášem Dlouhým.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články