Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Z Ria zlato, na US Open hned konec. S úspěchem se teprve sžívám, řekla Puigová

New York – Na olympiádě se postarala ziskem zlata o velkou senzaci. Další překvapení si na své konto tenistka Mónica Puigová připsala také na US Open, i když tentokrát v tom negativním slova smyslu. Portoričanka vypadla hned v prvním kole s Číňankou Čeng Saj-saj 4:6 a 2:6 a po utkání přiznala, že se stále teprve sžívá se zvýšenou pozorností a popularitou.

Mónica Puigová
zdroj: REUTERS autor: Anthony Gruppuso

Puigové se po nečekaném úspěchu na olympiádě obrátil život naruby a po pondělní prohře přiznala, že si na to teprve musí zvyknout.

"Jsou to pro mě nové vody. Neprobádané území. Musím se s tím teprve sžít," uvedla dvaadvacetiletá tenistka, která cestou za olympijským zlatem porazila tři grandslamové šampionky Španělku Garbiňe Muguruzaovou, Petru Kvitovou a Němku Angelique Kerberovou.

Po Riu zrušila start v Cincinnati a věnovala se oslavám. V Portoriku, pro které vybojovala první olympijské zlato, byla v jednom kole.

I když na US Open dosud pouze jednou prošla přes první kolo a jejím maximem na grandslamech je osmifinálová účast ve Wimbledonu v roce 2013, věděla, že tentokrát budou očekávání větší než jindy. Dávali jí to znát i fanoušci svým nadšeným povzbuzováním v ochozech.

"Je to velký tlak. Až si na to trochu zvyknu, bude to lepší. Potřebuju nasbírat co nejvíce zkušeností. Budu dál pořádně makat. Koneckonců právě díky tvrdé práci se mi povedlo vyhrát olympiádu," uvedla 35. hráčka světového žebříčku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články