Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Wozniacká v Tokiu obhájila a slaví první letošní titul

Dánka Caroline Wozniacká dokázala zopakovat triumf na turnaji v Tokiu, když ve finále porazila ruskou hráčku Anastasii Pavljučenkovovou 6:0 a 7:5. Na sedmý pokus tak letos slaví první trofej, předchozích šest finálových účastí se jí nepovedlo v titul proměnit.

Je nám líto, video expirovalo.
Wozniacká letos na sedmý pokus už finále v titul proměnila a v Tokiu slaví

Bývalá první hráčka světa a nynější šestka Wozniacká v sobotním semifinále deklasovala současnou jedničku Španělku Garbiňi Muguruzaovou 6:2, 6:0 a "kanára" nadělila i ve finále. Pavljučenkovová se soupeřce vyrovnala až ve druhém setu, který rozhodl brejk dánské tenistky v posledním gamu. V celém zápase udělala jen tři nevynucené chyby.

"Bylo to mé sedmé finále letos a v poslední době bylo pořád těžší a těžší vybojovat i poslední výhru. Ale od začátku jsem byla soustředěná a agresivní, a pak už to šlo tak, jak jsem chtěla," řekla sedmadvacetiletá Wozniacká na kurtu v aréně Ariake Coliseum, která bude v roce 2020 hostit olympijský turnaj.

V kariéře získala rodačka z Odense už 26. trofej, z toho jednadvacátou na tvrdém povrchu. A díky tomuto úspěchu si udržela bilanci, že alespoň jeden titul získá už desátým rokem v řadě.

Tenisový turnaj žen v Tokiu:

Dvouhra - finále: Wozniacká (3-Dán.) - Pavljučenkovová (Rus.) 6:0, 7:5.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články