Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Záblesky Petry-šampionky jsem viděl už v Paříži, přiznal její kouč

Londýn - Už rozehrávku před finále Wimbledonu zvládla Petra Kvitová tak skvěle, až kouče Davida Kotyzu vylekala. O pár hodin později na centrálním dvorci smetla Kanaďanku Eugenii Bouchardovou a její trenér se tetelil blahem. "Nezkazila míč, zkoušela si údery. Všechno jí tam padalo. Servisy i returny. Až jsem měl strach," řekl Kotyza s tím, že Kvitovou takhle hrát neviděl od konce hvězdného roku 2011. "Říkal jsem si: To jsem zvědav, jestli si to sedne, jak to vypadá. A ono si to sedlo. Tím svým výkonem ukázala, že je velká hráčka."

Kvitová na centrkurtu předváděla téměř dokonalý tenis. Skoro nekazila, střílela vítězné míče i dobře bránila. "Je to mimořádný výkon v nejtěžší chvíli. Ještě víc než výsledek nějaké práce je to výpověď o ní," chválil Kotyza.

Pro Kvitovou je Wimbledon srdeční záležitostí. Za posledních pět ročníků turnaj dvakrát vyhrála, jednou byla v semifinále a dvakrát ve čtvrtfinále. Na žádném jiném grandslamu nemá takhle dobrou bilanci. "Ve Wimbledonu se cítí dobře. Od prvních kol to úplně neřešila," řekl kouč.

Pro Kotyzu může být letošní triumf i určitým zadostiučiněním. Když se Kvitové po úspěšné sezoně 2011 tolik nedařilo, slyšel kritiku a poslouchal i hlasy, že by měl odejít. "Tohle k mému povolání patří. Vážím si na Pétě toho, že mi důvěřuje. I ve chvílích, kdy se nám nevedlo. Kdy nehrála, jak jsme si představovali," řekl Kotyza.

Uvědomoval si, že laťka po prvním wimbledonském triumfu před třemi lety byla nastavena hodně vysoko. "Výš, než bylo záhodno. Naložila si sama, tlak z okolí je přirozený, ale dokud ho člověk nezažije, opravdu ho nepozná. Ale už v Paříži, byť tam výsledkově neprorazila, jsem viděl záblesky Petry-šampionky," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články