Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Wimbledonskou čtyřhru ovládly po odvrácených mečbolech Mertensová a Sie Šu-wej

Belgicko-tchajwanský pár Elise Mertensová, Sie Šu-wej čelil ve finále Wimbledonu s Ruskami Jelenou Vesninovou a Veronikou Kuděrmětovovou dvěma mečbolům, ale po dvou a půl hodinách vyhrál 3:6, 7:5, 9:7. Sie Šu-wej v Londýně obhájila titul, který předloni vybojovala s Barborou Strýcovou. Mezi muži triumfovali Chorvaté Nikola Mektič a Mate Pavič.

Elise Mertensová (vlevo) a Sie Šu-wej s trofejemi z Wimbledonu
zdroj: ZUMA autor: Rob Prange

Za stavu 5:4 podávala ve druhém setu Vesninová na vítězství, ale nakonec o servis přišla a vzápětí Rusky ztratily celou sadu. V rozhodujícím setu nevyužily obdobnou šanci ani Mertensová se Sie Šu-wej. Za stavu 7:6 mohly zápas znovu dopodávat Rusky, ale následující tři gemy prohrály.

Mertensová triumfem potvrdila posun do čela deblového žebříčku, kde vystřídá Barboru Krejčíkovou. Jedničkou už byla letos v květnu díky titulu na Australian Open s Běloruskou Arynou Sabalenkovou, s níž ovládla i předloňské US Open. Sie Šu-wej má na kontě ještě o jeden grandslamový primát ve čtyřhře víc, tři získala ve Wimbledonu.

Je nám líto, video expirovalo.
Wimbledonskou čtyřhru ovládly po odvrácených mečbolech Mertensová a Sie Šu-wej

Mektič s Pavičem potvrdili proti španělsko-argentinské dvojici Marcel Granollers, Horacio Zeballos roli turnajových jedniček a po dvou a tři čtvrtě hodinách zvítězili 6:4, 7:6, 2:6, 7:5. Ve vyrovnaném duelu s minimem ztracených podání si Chorvaté na začátku třetího setu vybrali slabší chvilku, ale v následující sadě si vypracovali dva mečboly a druhý z nich proměnili.

Od začátku letošního roku, kdy se Mektič s Pavičem dali dohromady, společně vyhráli už osm turnajů. Pavič ovládl debl na Australian Open 2018 a US Open 2020, Mektič se v mužské čtyřhře na grandslamu raduje poprvé.

Tenisový Wimbledon v Londýně (tráva):

Muži:
Čtyřhra - finále:
Mektič, Pavič (1-Chorv.) - Granollers, Zeballos (4-Šp./Arg.) 6:4, 7:6 (7:5), 2:6, 7:5.

Ženy: 
Čtyřhra - finále:
Sie Šu-wej, Mertensová (3-Tchaj-wan/Belg.) - V. Kuděrmětovová, Vesninová (Rus.) 3:6, 7:5, 9:7.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články