Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Wimbledonské finále mi může dodat kuráž. Přijdou další šance, má jasno Plíšková

Krátce po porážce ve finále Wimbledonu cítila Karolína Plíšková zklamání, postupem času si ale uvědomila, jakého úspěchu postupem do boje o titul v All England Clubu dosáhla. Dodává jí to víru, že kýženou grandslamovou trofej může jednoho dne získat.

Karolína Plíšková s trofejí z Wimbledonu
zdroj: AP autor: Shuhei Yokoyama, Yomiuri

"V první moment jsem byla mega dole," líčila Plíšková na tiskové konferenci, jak na ni zprvu dolehla prohra 3:6, 7:6 a 3:6 s Ashleigh Bartyovou z Austrálie. "Nechci z toho ale dělat drama, protože dostat se do finále Wimbledonu beru jako úspěch. Zklamání to samozřejmě je, ale na druhou stranu mi to může dodat kuráž a sílu pokračovat, hrát a dál se rvát."

Věří, že si znovu dokázala, že je reálné jednou grandslamový titul získat. "Teď mám rozhodně víc víry. Už to byla nějaká doba, co jsem byla naposled ve druhém týdnu na grandslamu. Doufám, že všechno teď bude o něco lepší. Přijdou další šance. A věřím, že to vyjde," konstatovala.

Zopakovala, že má velkou důvěru ve svůj současný realizační tým a především v kouče Saschu Bajina. "Fakt mi strašně v posledních týdnech, měsících, nebo vůbec celou dobu, co se mnou je, pomohl. Věří ve mě a já v to věřím také. Nevzdávám to," pronesla Plíšková.

Je nám líto, video expirovalo.
Plíšková bojovala, ale finále Wimbledonu s Bartyovou prohrála

Wimbledon dosud nepatřil mezi její oblíbené grandslamové turnaje. "Nikdy se mi na něm nedařilo, ale tentokrát se můj vztah k němu přece jen zlepšil," usmála. "Asi by mohl být ještě o trošku lepší, ale teď je dobrý a dávám mu šanci do budoucna."

Finále se světovou jedničkou Bartyovou začala zle. Prohrála prvních čtrnáct fiftýnů. "Nebyl to ideální start, spíš strašlivý. Na druhou stranu Ashleigh hrála výborně," uznala Plíšková, ale z utkání postupně udělala boj hodný finále. "O to víc jsem pyšná, jak jsem našla cestu zpět. Nebyla jsem úplně blízko vítězství, protože od začátku každého setu měla navrch, ale hodně jsem jí to zkomplikovala," podotkla.

Emoce před královskou rodinou i Cruisem

Při vyhlášení se po první větě rozplakala. "Byla jsem o něco citlivější než obvykle," vysvětlila. Dolehly na ni emoce z vypjatého finále, skvělá atmosféra i přítomnost vévodkyně Kate. "Říkala jsem si, plač až v šatně, ne na kurtu. Ale nějak jsem to nemohla udržet."

Byla potěšena, že v hledišti byli členové královské rodiny. Vyhlížela je už při rozehrávání před zápasem. "Docela je sleduji, zajímá mě jejich historie a rodina," upozornila. Věděla i to, že je mezi příznivci i slavný americký herec Tom Cruise. "A slyšela jsem, že mi hodně fandil."

Po třech týdnech v britské bublině si nyní dá pár dnů odpočinku. Pak se přesune do Tokia, kde ji čeká první olympijský turnaj. "Jsem trošku zklamaná, že nebudou lidi, což je pro mě horší. Bude to moje první olympiáda a doufám, že budu hrát dobře. Nechci se extra stresovat. Medaile by byl sen, ale to je ještě daleko," zakončila Plíšková.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články