Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Golf Time

Wimbledonské finále Krejčíkové odvysílá ČT2 v přímém přenosu

Mimořádné utkání si žádá i mimořádnou televizní akci. Finále Wimbledonu s Barborou Krejčíkovou bude na obrazovkách České televize. Narychlo se podařilo operativně zařadit v sobotu na ČT2 a ČT sport Plus od 14:55 přímý přenos tohoto utkání.

Barbora Krejčíková
zdroj: Reuters

"Jsem rád, že se nám na poslední chvíli podařilo zajistit vysílání této velké sportovní události pro české fanoušky," uvedl výkonný ředitel ČT sport Jiří Ponikelský.

"Jednání probíhala celou noc a byla náročná. Jsme rádi, že se to na rozdíl od loňského roku podařilo," doplnil Ponikelský s odkazem na minulé finále Markéty Vondroušové, které ČT neodvysílala.

Krejčíková postoupila do finále Wimbledonu poprvé v kariéře. Osmadvacetiletá tenistka z Ivančic zdolala ve čtvrtečním semifinále na trávě v All England Clubu po obratu turnajovou čtyřku a předloňskou šampionku Jelenu Rybakinovou z Kazachstánu a po výhře 3:6, 6:3, 6:4 si zahraje v sobotu o druhý grandslamový titul.

V něm narazí na sedmou nasazenou Italku Jasmine Paoliniovou, která porazila v nejdelším ženském wimbledonském semifinále po dvou hodinách a 51 minutách Chorvatku Donnu Vekičovou 2:6, 6:4, 7:6.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Krejčíková postoupila do finále Wimbledonu

Krejčíková je ve Wimbledonu třetí českou finalistkou za poslední tři roky a pátou od roku 1993. Vloni turnaj ovládla Markéta Vondroušová a v roce 2021 hrála rozhodující zápas o titul také Karolína Plíšková.

Krejčíková je ve finále grandslamu podruhé v kariéře. Může napodobit triumf z antukového Roland Garros před třemi lety. Ve Wimbledonu byla dosud nejdál před třemi lety v osmifinále.

Důvod vysílání finále mimořádně na ČT2 je další etapa Tour de France, která v tu dobu poběží živě na ČT sport. Záznam wimbledonského finále nabídne ještě ve 20:35 také ČT sport.

Vedle toho sportovní program České televize v sobotu uvede i přenos z Bohemia rally a na ČT sport Plus například závody z triatlonového světového poháru.

"Víkend je opravdu sportovně nabitý, a proto budeme finále Wimbledonu vysílat na ČT2. Věřím, že nejen sportovní fanoušci možnost sledovat zápas v přímém přenosu ocení," doplnil ředitel divize Program Milan Fridrich.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články