Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Wimbledon ho nakopl. A co teď? Murray uvažuje o návratu ke dvouhře

Nadšení z tenisu po návratu? Značné. Dokonce až natolik, že Andy Murray teď po vleklých problémech s kyčlí uvažuje nad návratem mezi elitu dvouhry. Na US Open to ale ještě nebude. Někdejší jednička světového žebříčku je po Wimbledonu přesvědčena, že tenisově by na nejlepší stále měla. Dvaatřicetiletý Murray se jen musí dostat do formy.

Andy Murray
zdroj: ČT4

"Moc jsem si to užil a v budoucnu bych mohl hrát čtyřhru častěji, ale můj hlavní cíl je návrat ke dvouhře, pokud toho budu schopen. Na to se v příštích měsících zaměřím," uvedl Murray.

V lednu na Australian Open ho bolest limitovala natolik, že hovořil o konci kariéry a doufal, že mu zdraví dovolí rozloučit se ve Wimbledonu.

Nakonec se rozhodl pro další operaci, která přinesla takové zlepšení, že nyní myslí i na další sezony. Po Wimbledonu se vrhne na rehabilitaci a posilování svalů v oblasti operované kyčle.

"Potřebuju dostat svaly zpět na určitou úroveň, než se budu moci postavit na kurt ve dvouhře a hrát na pět setů. Pokud v nich nebude síla, může to skončit novým poškozením," uvedl.

Od návratu na kurty se věnoval jen čtyřhře a svůj první start na trávě v Queen's Clubu s Felicianem Lópezem ozdobil titulem. Ve Wimbledonu vypadl s Pierrem Huguesem Herbertem ve 2. kole a v mixu se Serenou Williamsovou v osmifinále.

"Dokážu-li se fyzicky dostat na dobrou úroveň, můj tenis je pořád v pohodě. Jsem si jistý, že tenisově bych s klukama stále držel krok," uvedl Murray po prvním týdnu Wimbledonu. Povzbudivé pro něho je, jak dál na kurtech září třicátníci; má pocit, že by mohl znovu oživit 'velkou čtyřku' s Novakem Djokovičem, Rogerem Federerem a Rafaelem Nadalem.

Návrat ke dvouhře už na US Open, které se v New Yorku hraje na přelomu srpna a září, ale podle Murrayho není momentálně na pořadu dne. "Půjdu svým vlastním tempem," uzavřel.

Zdroj
ČT sport, ČTK, BBC, The Times

Hlavní zprávy

Nejčtenější články