Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Williamsová porazila Beckovou a má 300. výhru na grandslamech

Londýn - Světová jednička Serena Williamsová hladce zvládla duel 3. kola Wimbledonu. Obhájkyně titulu dnes v Londýně porazila Němku Anniku Beckovou jasně 6:3, 6:0, zaznamenala třístou výhru na grandslamu a dál míří za 22. grandslamovým titulem.

Serena Williamsová
zdroj: Reuters

Williamsová sice jako první přišla v úvodu o servis, ale jinak neměla na centrkurtu s dvaadvacetiletou nenasazenou Němkou potíže. Pomohla si třeba i podáním letícím rychlostí 198 km/h a zvítězila za 51 minut.

První neděle bývá v All England Clubu tradičně volná, ale letos se počtvrté v historii hraje, protože turnaj byl kvůli počasí ve skluzu. "Hrála jsem první neděli i posledně (v roce 2004) a bylo to zase pěkné. Sice miluji volnou neděli, ale byla jsem se zápasy dost pozadu, takže je dobře, že jsem hrála," usmála se Williamsová.

Američanka si vítězstvím vylepšila grandslamovou bilanci ve dvouhře na 300 výher a 42 porážek. "Opravdu? To jsem nevěděla. To je pěkné," řekla. V počtu vyhraných zápasů se tak v historických tabulkách dostala před krajanku Chris Evertovou (299) a šest výher ztrácí na Martinu Navrátilovou (306:49).

Čtyřiatřicetiletá Williamsová se v pondělním osmifinále utká s o tři roky mladší Ruskou Světlanou Kuzněcovovou, s kterou letos prohrála v Miami.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články