Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Vondroušová ve čtvrtfinále Wimbledonu vstala z mrtvých a vyřadila i Pegulaovou

Markéta Vondroušová pokračuje ve wimbledonském tažení. Poslední česká singlistka na dvorcích londýnského All England Clubu porazila ve čtvrtfinále nasazenou čtyřku Jessicu Pegulaovou z USA 6:4, 2:6, 6:4. O postup do druhého grandslamového finále kariéry se ve čtvrtek utká s Ukrajinkou Elinou Svitolinovou, která vyřadila světovou jedničku Igu Šwiatekovou z Polska. Semifinále si zahraje i Barbora Strýcová ve čtyřhře.

Je nám líto, video expirovalo.
Vondroušová prošla poprvé do semifinále Wimbledonu

Američanka začala čtvrtfinálové utkání skvěle, rychle vyhrála podání české tenistky i svoje a vedla 2:0. Ale poté se začala prosazovat pestrou hrou Vondroušová. Ta vývoj otočila a když za stavu 4:4 vzala soupeřce podání, v další hře už set dopodávala bez ztráty míčku k vítěznému konci.

Do druhé sady ale vstoupila americká hráčka ještě lépe koncentrovaná, dvakrát sebrala Vondroušové podání a úvodní ženské čtvrtfinále se řešilo ve třetím setu.

Hrál se výborný tenis. Vondroušová přitvrdila a střídala tvrdé údery s technickými čopy, ale Pegulaová byla proti prvnímu setu daleko trpělivější a minimálně kazila. Přetahovaná o každý míček pokračovala až do čtvrté hry, kdy česká tenistka prohrála podání a Američanka vedla 3:1.

Markéta Vondroušová
zdroj: Reuters autor: Dylan Martinez

Poté byl zápas přerušen kvůli zatažení střechy před blížícím se deštěm. Zdálo se, že ani pauza ani Vondroušová už nedokáží zastavit rozjetou Pegulaovou, která při svém podání zvýšila na 4:1.

Jenže pak Češka vstala z mrtvých – ubojovala svoje podání, pak vzala favoritce její a při svém servisu dovolila Pegulaové jen jeden fiftýn – a za stavu 4:4 drama gradovalo. Vondroušová přitvrdila a zdálo se, že nechala nervy v šatně. Po velké přestřelce vzala Pegualové další podání a zvládla dopodávat zápas k už zdánlivě ztracenému vítězství.

"Nevím co se stalo, prohrávala jsem 1:4, nemohu tomu uvěřit, děkuji všem za podporu, nemohou tomu uvětřit," řekla na kurtu po utkání a uznala, že jí pomohla i zatažená střecha. "Nikdy jsem tu na prvním kurtu nehrála ani pod střechou a ta moje touha vydržet tu hrát co nejdéle mi pomohla," říkala se slzami v očích.

S krajankou Miriam Kolodziejovou měla ještě v úterý nastoupit v osmifinále čtyřhry, česká dvojice se ale z duelu proti australsko-belgickému páru Storm Hunterová, Elise Mertensová odhlásila.

Sedmatřicetiletá Strýcová s tradiční tchajwanskou spoluhráčkou Sie Šu-wej porazily francouzsko-brazilský pár Caroline Garciaová, Luisa Stefaniová 7:6, 6:4.

Při rozlučkovém turné české tenistky s kariérou mohou zopakovat společný triumf z roku 2019. Jejich semifinálový soupeř vzejde z utkání mezi Marií Bouzkovou se Španělkou Sarou Sorribesovou proti Němce Lauře Siegemundové s Ruskou Věrou Zvonarevovou.

Do čtvrtfinále se ve čtyřhře dostali Adam Pavlásek s Uruguaycem Arielem Beharem, kteří přehráli předloňské vítěze Wimbledonu Nikolu Mektiče a Mateho Paviče z Chorvatska 6:4, 3:6, 7:5.

Ve stejné fázi je v ženském deblu také Marie Bouzková se Španělkou Sarou Sorribesovou. Maďarsko-belgický pár Anna Bondárová, Greet Minnenová porazily 6:3, 3:6, 6:3.

Výsledky českých tenistů na Wimbledonu:

Dvouhra ženy – čtvrtfinále: Vondroušová – Pegulaová (4-USA) 6:4, 2:6, 6:4.

Čtyřhra ženy – 3. kolo: Bouzková, Sorribesová (Šp.) – Bondárová, Minnenová (Maď./Belg.) 6:3, 3:6, 6:3.

Čtyřhra ženy – čtvrtfinále: Strýcová, Sie Šu-wej (Tchaj-wan) – Garciaová, Stefaniová (Fr./Braz.) 7:6 (7:5), 6:4.

Čtyřhra muži – 3. kolo: Pavlásek, Behar (Urug.) – Mektič, Pavič (9-Chorv.) 6:4, 3:6, 7:5.

Dvouhra junioři – 2. kolo: Ghibaudo (Fr.) – Hrazdil 6:4, 5:7, 7:6 (10:8).

Čtyřhra juniorky – 1. kolo: Bartůňková, Vargová (7-Česko/SR) – Munková Mortensenová, Rabmanová (Dán./USA) 6:2, 6:3, Oluwadareová, Stojsavljevicová (Brit.) – Šmejkalová, Slamová (USA) 7:5, 6:4, Sonobeová, Valentová (6-Jap./Česko) - Kornějevová, Prestonová (Rus./Austr.) 7:5, 2:6, 14:12.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články