Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Vondroušová po Wimbledonu: Pozice v top 10 je skvělá, i kvůli dalším turnajům

Posun do top 10 žebříčku WTA, který si triumfem na londýnské trávě vysloužila, wimbledonskou šampionku Markétu Vondroušovou velmi těší. Na tiskové konferenci v Praze mimo jiné oznámila, že si od tenisu týden odpočine. Na začátku srpna odletí na turnaj do Montrealu.

Na cestě za senzačním triumfem zjistila, že umí hrát i na trávě. Cenila si zejména toho, jak náročnou pouť zvládla mentálně. "Ty dva týdny jsou náročné, zápasů je moc. Jak jsem to zvládla dohrát, to mě překvapilo samotnou," přiznala Vondroušová.

Zatímco ve Wimbledonu byla nenasazená, od pondělka jí patří v žebříčku desátá pozice. Nikdy v kariéře poznamenané řadou zdravotních problémů nebyla výš. "Desítka je taková meta pro všechny, kdo začínají hrát tenis. Grandslam je víc, ale to, že jsem poskočila, je skvělé, i kvůli dalším turnajům," ocenila stříbrná olympijská medailistka z Tokia.

Dvouletý interval dodržen

Její velké úspěchy přicházejí ve dvouletých intervalech. V roce 2019 byla ve finále Roland Garros, předloni uspěla na olympiádě. I proto je připravená na to, že po wimbledonském triumfu bude lákavým terčem pro ostatní tenistky.

"Myslím, že tohle je dobrý problém, který mám," pousmála se. "Bude nepříjemné, že se všechny budou chtít proti mně vytáhnout, ale myslím, že to k tomu patří. Musím se s tím naučit pracovat," doplnila čtyřiadvacetiletá tenistka.

Markéta Vondroušová s trofejí z Wimbledonu
zdroj: REUTERS

Nedělní večer strávila na bále šampionů. Oblékla si na něj dlouhé černé šaty. "Byly jsme je s holkama vybírat ve městě. Nelíbily se nám ty, co nabídli pořadatelé," konstatovala.

Slavnostní outfit doplnila bílými teniskami, které byly vidět na fotografii, kde šaty nadzvedla. "Měla jsem šaty dlouhé až na zem, takže jsem věděla, že to normálně vidět nebudou," poznamenala. Sportovní obuv zvolila nejen kvůli pochroumanému kotníku, ale podpatky nemá ráda obecně. "Bolí mě z toho nohy, tak jsem se tomu ráda vyhnula," dodala Vondroušová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články