Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olga Fikotová

Suková před semifinále: Pokud Šafářová zvládne psychiku, má šanci

Praha - Skvělé představení českých tenistek ve Wimbledonu napíše svou další kapitolu semifinále dvouhry žen mezi Petrou Kvitovou a Lucií Šafářovou. Favoritkou je Kvitová, která v roce 2011 slavný turnaj vyhrála. Naopak pro Šafářovou to bude vůbec první grandslamové semifinále v kariéře. Podle bývalé tenistky Heleny Sukové nejvíce záleží na tom, jak se budou obě tenistky cítit. "Ale hlavně doufám, že to bude dobrý tenis, abychom se ve světě ukázali," uvedla. Náš web přinese od 14:00 z utkání podrobnou on-line reportáž.

Lucie Šafářová
zdroj: ČTK/AP autor: Alastair Grant

Suková v rozhovoru pro Českou televizi poznamenala, že žebříčkově je sice favoritkou Kvitová, Šafářová jí ale bude více než zdatnou protihráčkou. "Bude to dobý zápas a bude záležet na tom, jak Šafářová zvládne atmosféru. Ona je teď v euforii - poprvé na centrálním kurtu a poprvé v semifinále, což je velký skok," uvedla Suková.

Podle ní bude hodně záležet na psychice. "Pokud to zvládne, má Šafářová šanci vyhrát. Na letošním Wimbledonu jsem viděla několik jejích zápasů a hraje opravdu dobře. Bude záležet na tom, která se bude cítit lépe," dodala Suková s tím, že roli může hrát v duelu každá maličkost. "Znají se, ale ty okolnosti jsou vždycky trochu jiné. Jiný kurt, prostředí, semifinále grandslamu hrají poprvé proti sobě."

Sport
zdroj: ČT4

Kvitové i Šafářové tvrdý povrch svědčí, Suková to však zcela nepřeceňuje. "Holky jsou dobře připravené. Celý rok musí hrát různě. Jsou zvyklé hrát na antuce i rychlejších površích," řekla držitelka čtrnácti grandslamových titulů. Suková si myslí, že úspěch na letošním Wimbledonu může pomoct i v přípravě na Fed Cup. "Pro obě hráčky je to velice dobré, navíc jedna z nich bude ve finále," doplnila.

Suková nicméně poznamenala, že pro Kvitovou i Šafářovou to svým způsobem může být  trochu nepříjemné. "Protože se více znáte, povídáte si, očekávání z domácí země je více. Před zápasy se hráčky moc nekamarádí, snaží se soustředit na svou hru. Nerozhoduje, zda jste, či nejste kamarád, ale chcete vyhrát. Přepnout to jde, protože je na to člověk zvyklý," uvedla Suková, která si na Wimbledonu zahrála pětkrát čtvrtfinále dvouhry.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články