Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Strýcová si zahraje wimbledonské finále v deblu, Krejčíková se Siniakovou titul neobhájí

Ve čtvrtek neúspěšně usilovala o finále nejslavnějšího tenisového turnaje ve dvouhře, v pátek se z kýženého postupu radovala ve čtyřhře. Barbora Strýcová s tchajwanskou partnerkou Sie Šu-wej zdolaly první nasazený pár Kristina Mladenovicová, Tímea Babosová 7:6, 6:4 a budou útočit na první společnou grandslamovou trofej. Pokud se Sie Šu-wej získají titul, stane se česká hráčka světovou jedničkou v deblovém žebříčku WTA.

Barbora Strýcová se raduje z postupu do osmifinále Wimbledonu
zdroj: PA autor: Steven Paston

Na finále s českou účastí na obou stranách kurtu však v All England Clubu nedojde. Obhájkyně trofeje Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková podlehly v semifinále kanadsko-čínskému páru Gabriela Dabrowská, Sü I-fan za hodinu a 41 minut 1:6, 6:3, 3:6.

Nejlepší pár vyřazen

Vyrovnaný semifinálový duel s nejlepším párem letošní sezony rozhodl ve prospěch česko-tchajwanské dvojice jediný brejk. Úvodní set získaly obě třiatřicátnice až ve zkrácené hře 7:5, na začátku druhého dějství pak šly při podání Mladenovicové do vedení a těsný náskok uhájily až do konce.

Za stavu 5:3 při servisu aktuální francouzské deblové jedničky sice ještě promarnily dva mečboly, třetí při podání Sie Šu-wej už ale využily.

Je nám líto, video expirovalo.
Strýcová je ve Wimbledonu ve finále deblu

Zatímco Strýcová bude v grandslamovém finále nováčkem, její o necelé tři měsíce starší partnerka už ve sbírce dvě trofeje má. Ve Wimbledonu triumfovala s Pcheng Šuaj v roce 2013, o rok později přidaly s Číňankou titul z Roland Garros.

Společně už mají Strýcová se Sie Šu-wej na kontě čtyři deblové tituly. Spolupráci vloni zahájily vítězstvím v Indian Wells, další tři turnaje si podmanily letos.

"Po zápase se Serenou jsem se cítila dost unaveně, celkem mě bolela i noha, ale udělala jsem všechno, co se dalo. Hodně mi pomohli fyzioterapeuti. Na kurtu jsem se cítila fajn. Byla jsem i docela překvapená, že únava nebyla tak velká, jak jsem očekávala," řekla Strýcová.

Obhajoba se konat nebude 

Krejčíková se Siniakovou, které byly v Londýně nasazeny jako číslo dvě, tak nedokázaly v této sezoně zopakovat ani jeden z loňských grandslamových triumfů. Na květnovém Roland Garros, kde Krejčíkovou trápila nemoc, vypadly hned v 1. kole.

Nevydařil se jim ani úvod wimbledonského semifinále. Češky více kazily, při podání Krejčíkové se soupeřky dvakrát dostaly k brejku a za 24 minut set získaly. Do druhé sady vstoupily Siniaková s Krejčíkovou lépe. Prosadily se při servisu Číňanky, v maratonském třetím gamu brejk potvrdily a vynutily si třetí set.

V něm ale byly opět jistější čtvrté nasazené soupeřky. Při podání Siniakové se dostaly do vedení a náskok s přehledem uhájily. "Bojovaly jsme, co to šlo. Vždycky je na turnaji zápas, který je těžký a kterým se člověk musí prokousat, aby se dostal dál. A to byl tenhle, nám se to nepodařilo," uznala Krejčíková.

I Peschkeová skončila v semifinále

Květa Peschkeová se do finále smíšené čtyřhry nedostala. Čtyřiačtyřicetiletá česká tenistka a o 14 let mladší Wesley Koolhof z Nizozemska podlehli v semifinále chorvatsko-tchajwanskému páru Ivan Dodig, Čchan Jüng-žan 5:7, 4:6.

Peschkeová tak bude letos na trávě v All England Clubu v závěrečných bojích chybět. Spolu s Nicole Melicharovou nedokázaly zopakovat loňskou finálovou účast ve čtyřhře a vypadly ve čtvrtfinále.

Jediný grandslamový titul uzmula Peschkeová v roce 2011 právě ve Wimbledonu, kde ovládla čtyřhru se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou. Další dvě deblové finálové účasti jí trofej nepřinesly. V mixu se dostala do finále dvakrát na US Open: v roce 2006 s Martinem Dammem a před devíti lety s Pákistáncem Ajsámem Kúreším.

Výsledky tenisového Wimbledonu:

Ženy: Čtyřhra - semifinále: Strýcová, Sie Šu-wej (3-ČR/Tchaj-wan) - Mladenovicová, Babosová (1-Fr./Maď.) 7:6 (7:5), 6:4, Dabrowská, Sü I-fan (4-Kan./Čína) - Krejčíková, Siniaková (2-ČR) 6:1, 3:6, 6:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články