Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Strýcová si s wimbledonským dvojbojem poradila s grácií. Mám radost, ale nejde mi ji prodat, hlesla

Únava z ní čišela a víceméně ani nedokázala dát najevo uspokojení z postupu. "Je ale dvojnásobné," ujistila Barbora Strýcová, která ve čtvrtek zvládla v All England Clubu jak vyčerpávající dvouhru, tak následnou čtyřhru.

Barbora Strýcová
zdroj: ZUMA autor: AFP7

Třiatřicetiletá Strýcová nejdříve za dvě a čtvrt hodiny vydřela postup přes Lauru Siegemundovou z Německa do 3. kola v singlu. Po hodině a čtvrt vyběhla na trávu znovu a v deblu po boku Sie Šu-wej z Tchaj-wanu z pozice třetích nasazených povolily Němce Moně Barthelové se Švýcarkou Xenií Knollovou jen tři gemy. "Mám fakt radost, ale moc mi to nejde prodat. Jsem strašně unavená," konstatovala plzeňská rodačka. 

Hrát začala krátce po poledni a v duelu se Siegemundovou šlo zejména o pevné nervy. Němka si totiž dávala mezi výměnami na čas, mimo jiné dostala i varování za zdržování. A její hra byla velmi různorodá. "Jednou zahraje čop, pak to vyhodí, pak to dá pomalu, zase zrychlí a vůbec nevím, co od ní očekávat," uvedla Strýcová.

Od začátku však měla česká tenistka navrch. Celý zápas vedla a nerozhodilo ji, ani když podávala poprvé na výhru a tři nahrané voleje zkazila. "Mohla jsem se z toho zhroutit, ale vydržela jsem. Utkání jsem zvládla v hlavě." 

Po mečbolu věděla, že před sebou má ještě čtyřhru. Vyhraný zápas ale více než pomohl. "Tělo se drží ve šťastném módu a je spokojené, že se mu něco podařilo, tak se i těší," vysvětlila Strýcová, který byla ráda, že čtyřhra trvala jen 59 minut.

"Cítila jsem, že začínám vadnout. Ale nebylo to nic hrozného," pokračovala a děkovala parťačce Sie Šu-wej za pomoc. "Je také zvyklá hrát singl a debl, takže přesně ví, jak se cítím. Několikrát doběhla, kam bych třeba mohla i já, ale vzala to za mě. Přeběhla při servisu a nemusela jsem hrát zbytečně. To jsou malé věci, ale vlastně byly velké." 

V boji o osmifinále dvouhry, do něhož prošla ve Wimbledonu jen před pěti lety, narazí v sobotu na turnajovou čtyřku Kiki Bertensovou. Nizozemka už ovšem není hráčkou, kterou porazila před třemi roky. "Udělala obrovský posun. Nicméně si myslím, že na trávě mám proti ní největší šanci z povrchů. Antuka je její nejsilnější. Vím, že výborně servíruje a hraje hrozně moc zezadu. Budu se snažit hrát svou hru," zakončila Strýcová.

Páteční program:

Centrální dvorec (14:00 SELČ): Anderson (4-JAR) - Pella (26-Arg.), Halepová (7-Rum.) - Azarenková (Běl.), Hercogová (Slovin.) - Gauffová (USA).

Kurt č. 1 (14:00): Karolína Plíšková (3-ČR) - Sie Šu-wej (28-Tchaj-wan), Djokovič (1-Srb.) - Hurkacz (Pol.), Auger-Aliassime (19-Kan.) - Humbert (Fr.).

Kurt č. 3 (12:00): 2. zápas Muchová (ČR) - Kontaveitová (20-Est.)

Kurt č. 18 (12:00): 1. zápas Veselý (ČR) - Paire (28-Fr.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články