Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Strýcová drtí soupeřky na síti. Na trávě to funguje, holky na to nejsou zvyklé, řekla

Návrat starých časů? Barbora Strýcová dává na letošním Wimbledonu vzpomenout na dobu, kdy v All England Clubu určoval trend styl servis - volej v podání Martiny Navrátilové, Johna McEnroea či Peta Samprase. Mnohem více než v minulosti se snaží tlačit k síti, kde dominuje, a odměnou jí je druhý postup do osmifinále nejslavnějšího grandslamového turnaje v kariéře.

Barbora Strýcová v utkání Wimbledonu
zdroj: ZUMA autor: AFP7

Ve třetím kole vyřadila aktivní hrou nasazenou čtyřku Kiki Bertensovou z Nizozemska 7:5 a 6:1. "Na trávě jsem věřila, že mám proti Kiki největší šanci," prohlásila Strýcová, která byla na síti ve dvou setech častěji než Švýcar Roger Federer ve třech. "Mám na to, hrát na trávě tento tenis, a cítím se na síti dobře," dodala.

Světová deblová trojka je jedinou hráčkou, jež ve wimbledonské dvouhře aktivněji využívá styl servis - volej. "Na trávě tenhle styl funguje, snažím se to hrát. Holky na to nejsou zvyklé. Moc jich takhle nehraje. Když jdu po podání hned na síť, paradoxně i můj servis se zlepšuje. Pomáhá to ve více věcech," vysvětlila třiatřicetiletá tenistka.

Možná škoda, že se neodvážila častěji hrávat v All England Clubu stejně i v minulosti. "To je vývoj. Nejde říct, jestli je to škoda. Jsem hrozně ráda, že takhle hraju alespoň teď ve svém věku. Tak to je, nechci si nic vyčítat."

Je nám líto, video expirovalo.
Kvitová postoupila s lehkostí do osmifinále Wimbledonu, dál jde i Strýcová

Před turnajem plzeňská rodačka nečekala, že by se podruhé v kariéře mohla dostat ve dvouhře do druhého týdne."Kdyby mi to někdo řekl, tak mu neuvěřím a budu ho líbat dva dny," pokračovala s úsměvem a doplnila, že by ráda šla ještě dál. "Samozřejmě myslím na to, že můžu jít znovu do čtvrtfinále. Tyhle věci mi pomáhají."

Čtvrtfinále už si ve slavném areálu zahrála před pěti lety. A vzpomínky na rok 2014 se jí vrátily těsně před duelem s Bertensovou. "V hlavě jsem si projížděla zápasy, koho všeho jsem tady porazila. Je dobré si to připomínat, protože to jsou pozitivní věci a pomáhá mi to."

Znovu navíc zvládla v jeden den dvouhru i čtyřhru. "Dneska udělám regeneraci a tělu zase pomůžu, aby bylo na pondělí ready," zakončila Strýcová, která v osmifinále nastoupí proti turnajové jednadvacítce Elise Mertensové z Belgie.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články