Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Štěpánek i Hlaváčková skončili ve čtyřhře v semifinále

Londýn - Andrea Hlaváčková ani Radek Štěpánek nenapodobili Petru Kvitovou a finále si letos na trávě ve Wimbledonu nezahrají. Štěpánek s Indem Leanderem Paesem skončili stejně jako loni v semifinále poté, co nestačili na kanadsko-americký pár Vasek Pospisil, Jack Sock a prohráli 6:7, 3:6 a 4:6. Hlaváčková s Číňankou Čeng Ťie podlehly světovým trojkám Saře Erraniové a Robertě Vinciové z Itálie 3:6, 2:6.

Andrea Hlaváčková
zdroj: ČTK/AP

Štěpánek a Paes, vítězové grandslamových čtyřher na Australian Open 2012 a US Open 2013, tentokrát narazili na agresivní hru syna českých rodičů Pospisila se Sockem, který v utkání podával rychlostí až 215 km/h. Paes tak nenaváže na svůj jediný deblový titul z All England Clubu, který získal před patnácti lety. Překvapiví finalisté Pospisil a Sock narazí na turnajové jedničky Mika a Boba Bryanovy. Američané, kteří obhajují titul, vyhráli turnaj i v letech 2006 a 2011.

Hlaváčková se po minulé sezoně rozešla s dlouholetou parťačkou Lucií Hradeckou, s níž v roce 2012 hrála na londýnské trávě finále a vloni spolu triumfovaly na US Open. S čínskou tenistkou se dala dohromady po French Open, po kterém se dohodla na ukončení spolupráce s další krajankou Lucií Šafářovou. Před Wimbledonem společně odehrály přípravné turnaje v Nottinghamu a Hertogenboschi, kde shodně vypadly v semifinále.

Stejně jako na nedávném French Open postoupila už do semifinále dvouhry juniorek Markéta Vondroušová. Patnáctiletá hráčka I. ČLTK Praha, která je v Londýně turnajovou dvanáctkou, ve čtvrtfinále porazila Španělku Paulu Badosaovou 6:3, 6:2. O finále bude hrát s nenasazenou Lotyškou Jelenou Ostapenkovou.

Čtyřhra - semifinále:

Erraniová, Vinciová (2-It.) - Hlaváčková, Čeng Ťie (9-ČR/Čína) 6:3, 6:2. 

Muži:

Pospisil, Sock (Kan./USA) - Paes, Štěpánek (5-Ind./ČR) 7:6 (7:5), 6:3, 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy