Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Rosolova výhra nad Nadalem je podle ATP senzací roku

Londýn - Vítězství Lukáše Rosola nad Rafaelem Nadalem v druhém kole Wimbledonu vyhlásila mužská tenisová organizace ATP největším šokem letošní sezony. Český outsider na londýnské trávě porazil tehdejší světovou dvojku 6:7, 6:4, 6:4, 2:6 a 6:4.

Lukáš Rosol a Rafael Nadal
zdroj: Isifa

Rosol, v té době 100. hráč žebříčku, sehrál proti španělské hvězdě svůj životní zápas. Při první účasti ve Wimbledonu nasázel jasnému favoritovi 22 es a udělal jen 29 nevynucených chyb. "Byl jsem jako někdo jiný. Věřil jsem si a věděl jsem, že to dokážu," komentoval svůj senzační úspěch Rosol.

Český hráč ve Wimbledonu na vítězství nad Nadalem nenavázal, ve třetím kole podlehl Philippu Kohlschreiberovi. Ve zbylém průběhu sezony vyhrál na ATP Tour už jen šest zápasů, nicméně podílel se jako člen českého týmu na triumfu v Davisově poháru.

Nadal se dokonce na kurtu po zbytek roku neukázal vůbec. Kvůli zranění kolena nehrál a teprve minulý týden začal po pěti měsících znovu trénovat. Druhým největším překvapením roku podle ATP byl triumf polského kvalifikanta Jerzyho Janowicze nad vítězem US Open Andym Murraym na Masters v Paříži. Jako třetí se umístil Slovák Martin Kližan se svou výhrou nad Jo-Wilfriedem Tsongou na US Open.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články