Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Raonic si poprvé zahraje o grandslamový titul, v pěti setech porazil Federera

Londýn – Wimbledon uvidí prvního kanadského finalistu v historii. Šestý nasazený Milos Raonic otočil semifinále se Švýcarem Rogerem Federerem, sedminásobného vítěze turnaje porazil 6:3, 6:7, 4:6, 7:5, 6:3 a bude poprvé bojovat o grandslamový titul. 

Milos Raonic se raduje z postupu do wimbledonského finále
zdroj: ČTK/PA/Clive Brunskill/POOL

Soupeřem pětadvacetiletého Raonice v nedělním finále může být Tomáš Berdych, který v druhém semifinále vyzve domácího favorita Andyho Murrayho. "Neuvěřitelně jsem to otočil. Ve třetím a zpočátku čtvrtého setu jsem se trochu trápil, ale dokázal jsem to," řekl Raonic po utkání a doufal, že jeho výsledek bude mít doma velký ohlas. "Ale pokud vyhraju, tak bude ještě větší," prohlásil svěřenec Španěla Carlose Moyi a Američana Johna McEnroea.

Před zraky pětinásobného vítěze Wimbledonu Švéda Björna Borga v královské lóži Raonic podle očekávání výborně podával. Servíroval místy rychlostí přes 230 km/h a v první sadě dokázal jednou vzít Federerovi servis, což mu stačilo.

Ve druhé a třetí sadě se Švýcar rozehrával, předváděl skvělé míče a trpělivě čekal na šanci. V desáté hře druhé sady sice nevyužil čtyři setboly, ale v tie-breaku po Kanaďanově dvojchybě srovnal stav setů a po brejku na 4:3 získal třetí set.

Zdálo se, že Federer míří za svým jedenáctým finále v Londýně, ale ve čtvrté sadě neproměnil tři brejkboly. Raonic dál výborně podával, byl úspěšný na síti a tvrdými míči od základní čáry Federera i přehrával. Čtyřiatřicetiletý Švýcar v závěru čtvrté sady udělal za stavu 6:5 dvě dvojchyby a Raonic po prohozu vyrovnal na 2:2 na sety.

Před rozhodující sadou si Federer, který hrál pět setů i při čtvrtfinálovém obratu s Chorvatem Marinem Čiličem, nechal promasírovat pravý stehenní sval. Ve čtvrté hře Švýcar při přebíhání klopýtl a natáhl se na trávu. Brejk poté ještě odvrátil, ale další už ne a Raonic při svém podání do konce zápasu ani jednou nezaváhal. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články