Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Program Wimbledonu opět odkládá déšť, tenistům prověřil trpělivost

Londýn - Už třetí z pěti dnů 130. ročníku turnaje ve Wimbledonu byl kvůli počasí narušen. Tomáš Berdych se stihl jen rozehrát, ale na jeho zápas 3. kola s Němcem Benjaminem Beckerem došlo až o několik hodin později. Páteční program znovu odložil déšť. Podle plánu se tradičně začalo jen na centrálním dvorci, který má zatahovací střechu.

Déšť narušuje program Wimbledonu
zdroj: Reuters

Berdych se s Němcem Benjaminem Beckerem na kurt vrátili po více než dvou hodinách a český tenista jasně vyhrál ve třech setech. Hladce vyhrála i Strýcová, která si poradila s Jevgenijí Rodinovou z Ruska. Hrát by v pátek měly Petra Kvitová ve druhém kole a Lucie Šafářová už by měla v londýnském All England Clubu ve 3. kole bojovat o postup do osmifinále.

Po 12 letech se bude hrát i v neděli

Ve Wimbledonu se počtvrté v historii a poprvé po 12 letech bude hrát také o první neděli. Organizátoři dnes na sociálních sítích oznámili, že zruší tradiční volný den na zregenerování trávy, protože program londýnského tenisového grandslamu je zpožděn. Více informací zveřejní v sobotu.

Kvůli dešti byly v letošním 130. ročníku turnaje narušeny tři dny z pěti a ještě ani není kompletně dohrané druhé kolo. V tom teprve bojuje také dvojnásobná vítězka turnaje Petra Kvitová, která v pátek stihla kvůli dešti jen jeden set. O zrušení volné neděle se proto spekulovalo už v pátek během dne. "Zvažujeme to," citovala agentura Reuters mluvčího slavného All England Clubu.

Pro hráče je čekání a odkládání zápasů nepříjemné, musejí být trpěliví. "Já bych řekla, že jsem. Mě to nerozhází. Tak to prostě má být. Není to příjemné pro nikoho, hlavně pro fanoušky, ale nenaděláme nic," řekla dvojnásobná vítězka turnaje Kvitová.

Pro hráče je ubíjející, že jen posedávají nebo jdou do fitness a nemůžou se ani pořádně najíst, protože nevědí, kdy půjdou na kurt. "Nemůžete se přejíst. A co vybrat? Maso je těžké. Těstoviny máme od rána do večera, pak brambory. Takže si dávám energetické tyčinky, ale taky potřebuju hodně pít. Když piju moc vody, je mi z ní blbě. Dám si džus, ten mě nafoukne. Člověk musí dát na pocity," popsala Strýcová.

Přeplněné restauraci se hráčky co nejvíce vyhýbají. "Chodit mezi lidmi, kteří vysávají energii, to nejde," konstatovala Strýcová. Kvitová souhlasila: "Shon okolo je ubíjející. Když jsem šla na kafe do velké restaurace, je tam hrozný šum a hluk, všude lidi, rozptyluje vás to. Nejlepší, co můžete udělat, je ubrat a šetřit energii."

Jen centrální dvorec má střechu, ale za den se na něm stihnout odehrát maximálně čtyři zápasy. Potřetí za sebou se na něj letos dostane sedminásobný vítěz turnaje Roger Federer a už bude hrát o osmifinále, zatímco právě Strýcová stále čeká na 2. kolo. "Oni si to zaslouží. My se tam musíme teprve dopracovat. Ta disproporce je zvláštní, ale Djokovič je Djokovič a já jsem Strýcová," usmála se.

Páteční program Wimbledonu:

Centrální dvorec: Del Potro (Arg.) - Wawrinka (4-Švýc.), S. Williamsová (1-USA) - McHaleová (USA), Federer (3-Švýc.) - Evans (Brit.).

Kurt č. 1: V. Williamsová (8-USA) - Kasatkinová (29-Rus.), Djokovič (1-Srb.) - Querrey (28-USA), Sock (27-USA) - Raonic (6-Kan.).

Kurt č. 2: 2. zápas Kvitová (10-ČR) - Makarovová (Rus.).

Kurt č. 3: Becker (Něm.) - Berdych (10-ČR), 4. zápas Šafářová (28-ČR) - Čepelová (SR).

Kurt č. 16: 2. zápas Strýcová (24-ČR) - Rodinovová (Rus.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články