Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Po Puigové vyhlíží "divnou hru" Tchajwanky. Je ošidná, ví Plíšková

Olympijská vítězka Mónica Puigová nedostala od Karolíny Plíškové mnoho šancí. V prvním setu jí zaštěbetal kanár a druhý ztratila za 40 minut 4:6. Česká hráčka hrála sebejistě, podržela ji obvyklá zbraň – servis. Potřetí v kariéře okusila atmosféru centrálního dvorce. Ve třetím duelu si publika na největším kurtu ve Wimbledonu zřejmě neužije, práce však bude mít pravděpodobně hodně. Narazí totiž na Sie Šu-wej z Tchaj-wanu, která trápí soupeřky neortodoxním stylem.

Karolína Plíšková zdraví diváky na centrkurtu
zdroj: Reuters

"Je ošidná. Její hra se nedá s nikým srovnat. Její styl je neopakovatelný. Je jiná, ale není neporazitelná," řekla Plíšková.

Loni 29. hráčku dvouhry a 16. v žebříčku čtyřhry porazila po boji v Miami a letos v Dubaji ztratila dobře rozehraný zápas. "Oba zápasy byly divné. Hrály se na betonu a teď na trávě bude možná víc využívat čop a podobné údery, protože můžou být efektivní," uvedla Plíšková.

Upozornila, že Sie Šu-wej loni vyřadila ve Wimbledonu Rumunku Simonu Halepovou. "Musím hrát rychle, dobře podávat, aby neměla čas na ty její věci. Musím se soustředit na sebe," měla jasno Plíšková.

Nejlepší zápas na centrkurtu

Plíšková strávila na centrkurtu ve 2. kole přesně hodinu. "Asi to byl tady můj nejlepší zápas," řekla letošní turnajová trojka.

Je nám líto, video expirovalo.
Plíšková nedala ve 2. kole Puigové šanci, dál jde i Veselý

Před vstupem na centrální dvorec tenisté čekají na pokyn, než jsou uvedeni do arény. Plíšková se chvilku při čekání usmívala, ale poté už se plně soustředila na výkon. "Nemám tady k tomu centrkurtu žádný speciální vztah, ale samozřejmě jsem na jakémkoli turnaji ráda, když jdu na hlavní kurt, protože ta atmosféra je vždy trochu jiná. Můj tenis se navíc vždycky zvedne, hraju automaticky líp," řekla.

Byla ráda, že tráva na centrkurtu byla rychlejší ve srovnání s dalšími dvorci, na kterých letos ve Wimbledonu hrála. "To bylo prima, to se mi líbilo."

Na grandslamech si už vyzkoušela všechny hlavní dvorce. Nejméně se jí zatím daří na Roland Garros, kde třeba loni na kurtu Philippa Chatriera dostala "výprask" od Rusky Marie Šarapovové. V Austrálii v Rod Laver Areně letos nedotáhla do vítězného konce semifinále s Japonkou Naomi Ósakaovou, ale kurt má jinak ráda.

Nejoblíbenější je největší tenisová aréna světa. Na dvorci Arthura Asha na US Open si v roce 2016 zahrála zatím jediné grandslamové finále. "Ale líbí se mi nejenom proto. Stadion je obrovský a na moje zápasy s Američankami přišlo hodně lidí. Když zafandí nebo zatleskají, je to hodně znát. Noční zápasy pod světly mi připadají hezké. Lidi si víc užívají tu show. Je to uvolněnější," prohlásila Plíšková. A atmosféru porovnala s Wimbledonem: "V Londýně jsou diváci takoví ztuhlí. Sedí, nehýbou se, nemluví."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články