Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Pála trefil české čtvrtfinále ve Wimbledonu a teď si přeje finále

Londýn - Za vynikající úspěch označil fedcupový kapitán Petr Pála účast tří tuzemských hráček ve čtvrtfinále Wimbledonu. Navíc ze souboje Petry Kvitové s Barborou Záhlavovou-Strýcovou vzejde najisto česká semifinalistka. "A to nemusí být konec. Ještě by to mohlo být české semifinále," upozorňuje Pála na fakt, že v případě postupu Lucie Šafářové by se Češko dočkalo po třech letech finalistky, neboť Šafářová by se mezi elitním kvartetem potkala s vítězkou duelu Kvitová vs. Záhlavová-Strýcová.

Ilustrační foto

"Je to úžasné, na to se nedá nic jiného říct," uvedla čtvrtfinalistka US Open 2001 Daniela Bedáňová a gratulaci hráčkám adresovala i čtvrtfinalistka Wimbledonu z roku 1997 Denisa Chládková. "Je to vynikající úspěch holek a všem to moc přeju," řekla současná trenérka.

Největším překvapením je pro všechny zainteresované Záhlavová-Strýcová. Plzeňská rodačka již dříve vyřadila také druhou nasazenou Číňanku Li Na. "Je za tím variabilita její hry. Rozumí si s trávou, dobře se pohybuje a tyhle prvky se výborně doplňují. Když to prostřídá, je to na trávě skvělá zbraň. Než se s tím soupeřky srovnají, je konec zápasu. Na trávě je důležitý rytmus, a když ho ztratíte, tak se tam těžko hledá zpátky," řekla Chládková.

Kvitová je ve Wimbledonu popáté za sebou ve čtvrtfinále, v roce 2011 slavný turnaj vyhrála. Pro Šafářovou a Záhlavovou-Strýcovou bude čtvrtfinále v Londýně premiérou, Šafářová si grandslamové čtvrtfinále zahraje po sedmi letech. "Lucka patří dlouhodobě k širší světové špičce. Hraje velice dobrý tenis a za tu práci, bojovnost a vše, co tenisu dává, si zaslouží, aby na grandslamu měla výraznější úspěch, který jí chybí," řekla Chládková. "Zvedne si sebevědomí a třeba jí to dodá i další chuť to zkoušet dál a udělat věci ještě líp," doplnila.

Bedáňová a Chládková se shodly, že Kvitová, Šafářová i Záhlavová-Strýcová mají velký potenciál uspět. "Když se jim to sejde, můžou tohle dokázat a jít ještě dál," řekla Bedáňová. "Petře a Báře tráva sedí k jejich stylu. Lucka umí hrát rychle, na trávě se jí moc nedařilo, ale konečně se jí to na grandslamu sešlo," zdůraznil Pála.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články