Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Mužskou čtyřhru po čtyřhodinové bitvě s Chorvaty ovládli Australané Ebden s Purcellem

Matthew Ebden a Max Purcell vyhráli ve Wimbledonu čtyřhru. Australští tenisté v dramatickém finále porazili chorvatské obhájce titulu Nikolu Mektiče a Mateho Paviče 7:6, 6:7, 4:6, 6:4, 7:6. Čtrnáctá nasazená dvojice ovládla duel po čtyřech hodinách a šestnácti minutách a slaví první grandslamový titul.

Je nám líto, video expirovalo.
Australané vyhráli ve Wimbledonu debla

Ebden s Purcellem začali spolu naplno hrát až letos a dostali se čtyřikrát do finále. Blízko grandslamovému triumfu byli již na domácím Australian Open, tam ale nestačili ve finále na krajany Thanasiho Kokkinakise a Nicka Kyrgiose. Na antukovém Roland Garros vypadli v prvním kole.

Ve Wimbledonu sehráli pět pětisetových zápasů a na cestě do finále odvrátili celkem osm mečbolů. Ve finále ale Mektičovi a Pavičovi nedovolili ani jeden a po semifinálovém triumfu nad turnajovými jedničkami Rajeevem Ramem a Joem Salisburym si tentokrát poradili i s druhým nasazeným párem.

Čtyřiatřicetiletý Ebden dosud na grandslamech vyhrál jen mix před devíti lety na Australian Open. O deset let mladší Purcell vybojoval první grandslamový titul. V deblu hrál na turnajích velké čtyřky potřetí finále.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články