Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Muguruzaové se splnil sen: Je to nejlepší finále, jaké můžu hrát

Londýn - Když španělská tenistka Garbiňe Muguruzaová snila o postupu do finále grandslamu, představovala si prý, že v něm nastupuje proti světové jedničce Sereně Williamsové. Život ukazuje, že sny se někdy plní. Muguruzaové se vyplní již v sobotu, kdy si proti americké hvězdě zahraje o titul ve Wimbledonu. 

Garbiňe Muguruzaová
zdroj: ČTK/AP

"Myslím, že to je nejlepší finále, jaké můžu hrát. Ale také nejtěžší," řekla Muguruzaová. "Když totiž sníte o výhře na grandslamu, tak si Serenu ve finále přejete," dodala první španělská finalistka v All England Clubu od roku 1996, kdy si o titul zahrála Arantxa Sánchezová Vicariová.

Světová dvacítka Muguruzaová přiznala, že postup do finále ji překvapil. Hlavně proto, že dosud se jí na trávě příliš nedařilo. "Na dvou předchozích turnajích jsem nehrála moc dobře. Měla jsem špatný pocit, takže hrát o titul je opravdu neuvěřitelné," prohlásila.

S obavami se před Wimbledonem svěřila i poslední španělské vítězce slavného turnaje z roku 1994 Conchitě Martínezové. "Dělali jsme si z toho legraci, protože jsem jí říkala, že z trávy mám docela obavy. Ale ona mi na to odpověděla: No tak, vždyť umíš hrát dobře," popsala Muguruzaová.

Ve Wimbledonu pak vyřadila desátou nasazenou Angelique Kerberovou, bývalou světovou jedničku Caroline Wozniackou a Agnieszku Radwaňskou. Proto ani před finále nebude měnit zaběhlé rituály, což by znamenalo, že by její rodiče museli zápas o titul sledovat jako všechny předchozí z domova.

"Zuby si čistím ve stejnou dobu, z postele vstávám stejnou nohou, rozhodně nic měnit nechci," usmála se. "Takže s rodiči to ještě budeme řešit a uvidíme," dodala Muguruzaová. S Williamsovou se na okruhu WTA utkala třikrát. Letos a v roce 2013 s dvacetinásobnou grandslamovou vítězkou prohrála, loni na Roland Garros ji však porazila. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články