Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
#ProHokejJakyJe

Muchová po postupu do osmifinále Wimbledonu: Zatím to nejde líp, takže dobrý

Snovou wimbledonskou premiéru zažívá Karolína Muchová. Dvaadvacetiletá tenistka totiž ve třech utkáních v All England Clubu neztratila ani set a poprvé v kariéře si na grandslamovém turnaji zahraje i druhý týden. V pondělním osmifinále se střetne s favorizovanou krajankou Karolínou Plíškovou.

Karolína Muchová se raduje z postupu do osmifinále Wimbledonu
zdroj: AP autor: Tim Ireland

"Zatím to nejde líp, takže dobrý," komentovala Muchová stručně a výstižně, že má na nejslavnějším grandslamu bilanci 3:0.

Ve třetím kole navíc uspěla, přestože nepředváděla tenis dle svých představ. "Udělala jsem hodně chyb a hrála jsem nejhůř z těch tří zápasů," řekla k vítězství 7:6, 6:3 nad nasazenou dvacítkou Anett Kontaveitovou, kterou porazila i na nedávném Roland Garros.

Právě díky faktu, že Estonku zdolala na pařížské antuce, doufala, že by mohla postoupit i na londýnské trávě. "A jak jsem chtěla strašně moc vyhrát, tak to bylo asi na hře znát, protože jsem byla celou dobu nervózní," konstatovala Muchová.

V utkání čelila 11 brejkbolům, ale o podání přišla jen dvakrát. "Když jsem byla dole, zahrála jsem dobře a pomohla si dobrými balony," doplnila letošní finalistka turnaje WTA v Praze. 

Od začátku turnaje hraje se zavázaným stehenním svalem. "Minulý týden jsem blbě doskočila, ale mám to jen preventivně," uvedla po prvních dvou střetnutích. Ve čtvrtečním utkání s Kontaveitovou však sval tuhl, proto se nechala na konci prvního setu ošetřit a nohu zatejpovat. "Ale nehrklo ve mně. Je to v pohodě," ujistila.

Byla ráda, že má před sebou volnější program. "Dnes neplánuju nic, v neděli si půjdu ťuknout a připravit se na pondělí," řekla k zápasu s Plíškovou, s kterou prohrála na Australian Open. "Na trávě jí to jde, vyhrála generálku v Eastbourne, takže to bude těžké." 

Vedle slovenského trenéra Emila Miškeho jí radí i její manažer Tomáš Petera, jenž byl s Petrem Kordou, když před 21 lety vyhrál Australian Open. "S Emilem si rozumí a někdy je dobrý, když jsou na to čtyři oči," vysvětlila olomoucká rodačka.

Do mobilu dostává nespočet gratulací. Většinu z nich ani nestačila přečíst. "Odpovím jen těm nejbližším, ale všechno opravdu nestíhám, protože je toho hodně," prohlásila Muchová, která po telefonu mluvila s rodiči. "Jsou superšťastní," dodala.

Sobotní program:

Centrální dvorec (14:00 SELČ): Bartyová (1-Austr.) - Dartová (Brit.), Nadal (3-Šp.) - Tsonga (Fr.), Federer (2-Švýc.) - Pouille (27-Fr.).

Kurt č. 1 (14:00): S. Williamsová (11-USA) - Görgesová (18-Něm.), Stephensová (9-USA) - Kontaová (19-Brit.), Sousa (Portug.) - Evans (Brit.).

Kurt č. 2 (12:00): 1. zápas Kvitová (6-ČR) - Linetteová (Pol.).

Kurt č. 3 (12:00): 2. zápas Strýcová (ČR) - Bertensová (4-Niz.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články