Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Muchová míří do osmifinále Wimbledonu, dál jde i Krejčíková. Siniaková dohrála

Barbora Krejčíková a Karolína Muchová postoupily do osmifinále Wimbledonu. Vítězka pařížského grandslamu Barbora Krejčíková porazila ve třetím kole Anastasiji Sevastovovou z Lotyšska 7:6, 3:6, 7:5 a Muchová si v utkání i s dešťovou pauzou poradila s finalistkou Roland Garros Anastasií Pavljučenkovovou z Ruska 7:5 a 6:3. Kateřina Siniaková naopak prohrála s Ashleigh Bartyovou 3:6, 5:7 a světová jednička bude v osmifinále soupeřkou Barbory Krejčíkové.

Karolína Muchová na Wimbledonu
zdroj: ČTK/AP

Krejčíková a Muchová doplnily ve čtvrtém kole Karolínu Plíškovou, která postoupila v pátek. Krejčíková vydřela postup přes Sevastovovou za dvě a půl hodiny. Turnajová čtrnáctka v prvním setu třikrát smazala brejk soupeřky a tie-break získala 7:1. Ve druhém setu ztratila jako jediná podání v šesté hře a před třetím se došla do šatny převléknout.

V rozhodující sadě si obě hráčky držely jistě servis. Krejčíková se za stavu 6:5 dostala při podání Lotyšky do vedení 40:15. Při prvním mečbolu poslala míč do autu, ale při druhém naběhla po kratším úderu soupeřky k síti a Sevastovová napálila míč do pásky.

"Jak padl mečbol, byla jsem nadšená," řekla Krejčíková, jež bojovala se soupeřkou a zároveň s vlastním tělem. "Není to spojené s ničím v turnaji, ale s tím, co se u holek každý měsíc děje. S tím se nedá bojovat, člověk to musí nějak přežít. Nejraději bych se viděla v posteli, ležela bych a nic bych nedělala. Bylo to strašně náročný a jsem hodně vyčerpaná."

Krejčíková a Siniaková ještě nehrály a už jsou ve třetím kole čtyřhry

Nezvykle postoupily tenistky Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková do třetího kola čtyřhry ve Wimbledonu. Turnajové jedničky totiž v All England Clubu zatím neodehrály v deblu ani jeden zápas, jejich soupeřky už dvakrát z pavouku odstoupily.

Předloňská čtvrtfinalistka Wimbledonu Muchová v obou setech prohrávala s Pavljučenkovovou 0:2, ale pokaždé srovnala na 2:2. V první sadě byl za tohoto stavu zápas na hodinu a tři čtvrtě přerušen kvůli dešti. Po návratu Muchová ztrácela 2:4, ale vývoj otočila a set získala.

Ve druhém Muchová opět po pomalém začátku nepanikařila a hrála pestře. Zařazovala čopy i náběhy k síti a dobře returnovala. Zápas uzavřela po chybě soupeřky.

"Vyhrála jsem ve dvou (setech), což je dobré, ale nebyl to můj den. Necítila jsem se nejlépe. Nešel mi servis, forhend ani bekhend, ale snažila jsem se na to nesoustředit a soustředila se na to, jak dát míč přes síť. Snažila jsem se udržet hlavu pozitivně," řekla Muchová a doplnila: "Tohle člověka možná posílí mentálně, ale budu se snažit zapomenout na dnešní svoji hru."

Letošní semifinalistka Australian Open Muchová bude o čtvrtfinále hrát se Španělkou Paulou Badosaovou, nedávnou čtvrtfinalistkou z Paříže.

Je nám líto, video expirovalo.
Siniaková prohrála s Bartyovou, Australanku čeká Krejčíková

Siniaková ztratila na centrkurtu s Bartyovou prvních sedm výměn, ale od té doby byla favoritce vyrovnanou soupeřkou. Dokázala ustát nepříjemné bekhendové čopy a držela se ve výměnách, ale proměnila jen dva ze sedmi brejkbolů. V koncovce druhého setu si Bartyová po třech esech vybojovala první mečbol, ale Krejčíková ho odvrátila a srovnala na 5:5. Vzápětí počtvrté v utkání přišla o podání a poté při servisu Bartyové poslala míč při druhém mečbolu do autu.

"Moc mě to mrzí. Na rovinu si myslím, že to nebyl můj nejlepší tenis. Úplně jsem to necítila, bojovala jsem se svojí hrou a měla pocit, že mě tlačí a netvořím hru já. Pozitivem je, že i když to nejde, tak mám šanci," řekla Siniaková. Překvapilo ji, že měla na své straně hodně fanoušků. "Dost lidí mi fandilo a volalo moje jméno. Jsem zklamaná, ale užila jsem si tu atmosféru. Ten kurt je krásný a lidi byli super, proto jsem se snažila odejít důstojně," uvedla.

Angelique Kerberová
zdroj: ČTK/AP

Kerberová otočila ve Wimbledonu duel se Sasnovičovou, dál jde i Federer

Bývalá wimbledonská šampionka Angelique Kerberová postoupila na londýnském grandslamu do osmifinále. Německá tenistka otočila po přestávce vynucené deštěm duel s Aliaksandrou Sasnovičovou a zvítězila 2:6, 6:0, 6:1. V ženské dvouhře zůstává ve hře jako poslední majitelka titulu z All England Clubu. Po čtyřsetovém boji jde dál i osminásobný šampion Roger Federer, který zdolal domácího Camerona Norrieho 6:4, 6:4, 5:7, 6:4.

Vítězka z roku 2018 se na Wimbledon naladila vítězstvím nad Kateřinou Siniakovou ve finále turnaje v Bad Homburgu, kde získala první titul právě od londýnského triumfu. S běloruskou soupeřkou dnes ale v úvodním setu prohrávala už 1:5, když tenistky vyhnal z kurtů déšť. Po zhruba 90 minut dlouhé pauze se ale vrátila ve velkém stylu. První sadu už sice nezachránila, v dalších dvou ale Sasnovičové povolila už jen jediný game.

O postup do čtvrtfinále se utká se sedmnáctiletou Coco Gauffovou. Americká naděje vyřadila Kaju Juvanovou ze Slovinska 6:3, 6:3 a podruhé v kariéře po průlomovém roku 2019 postoupila ve Wimbledonu do druhého týdne. Nečekaně dál září i další náctiletá hráčka Emma Raducanuová. Osmnáctiletá domácí tenistka, která startuje na grandslamu poprvé v kariéře na divokou kartu, porazila Rumunku Soranu Cirsteaovou 6:4, 7:5 a je nejmladší britskou osmifinalistkou od roku 1979, kdy si ve 4. kole zahrála devatenáctiletá Deborah Jevansová.

Devětatřicetiletý Federer postoupil do wimbledonského osmifinále už poosmnácté, čímž vylepšil vlastní rekord, a dál živí naději, že jako teprve druhý hráč v historii po Martině Navrátilové získá trofej na londýnské trávě devětkrát. S posledním britským zástupcem ve dvouhře Švýcar klopýtl v závěru třetího setu, nakonec ale zvítězil 6:4, 6:4, 5:7, 6:4. Jeho dalším soupeřem bude turnajová třiadvacítka Lorenzo Sonego z Itálie.

Pětisetovou bitvu svedl ve 3. kole druhý hráč světa Daniil Medveděv. Ruský tenista otočil po dvou prohraných setech duel s Chorvatem Marinem Čiličem a po výhře 6:7, 3:6, 6:3, 6:3, 6:2 poprvé v kariéře postoupil v All England Clubu do druhého týdne.

Bez zaváhání jde dál sedmý nasazený Ital Matteo Berrettini. Vítěz generálky v Queen's Clubu porazil Slovince Aljaže Bedeneho třikrát 6:4 a postupem do osmifinále vyrovnal své wimbledonské maximum z posledního odehraného ročníku 2019.

Skrečí skončil turnaj pro Australana Nicka Kyrgiose, který vzdal za stavu 1:1 na sety kvůli zranění břišních svalů zápas s Kanaďanem Félixem Augerem-Aliassimem.

Výsledky:

Muži:

Dvouhra - 3. kolo:

Medveděv (2-Rus.) - Čilič (32-Chorv.) 6:7 (3:7), 3:6, 6:3, 6:3, 6:2, A. Zverev (4-Něm.) - Fritz (USA) 6:7 (3:7), 6:4, 6:3, 7:6 (7:4), Federer (6-Švýc.) - Norrie (Brit.) 6:4, 6:4, 5:7, 6:4, Berrettini (7-It.) - Bedene (Slovin.) 6:4, 6:4, 6:4, Hurkacz (14-Pol.) - Bublik (Kaz.) 6:3, 6:4, 6:2, Auger-Aliassime (16-Kan.) - Kyrgios (Austr.) 2:6, 6:1 skreč, Sonego (23-It.) - Duckworth (Austr.) 6:3, 6:4, 6:4, Ivaška (Běl.) - Thompson (Austr.) 6:4, 6:4, 6:4.

Ženy:

Dvouhra - 3. kolo:

Krejčíková (14-ČR) - Sevastovová (Lot.) 7:6 (7:1), 3:6, 7:5, Muchová (19-ČR) - Pavljučenkovová (16-Rus.) 7:5, 6:3, Bartyová (1-Austr.) - Siniaková (ČR) 6:3, 7:5, Gauffová (20-USA) - Juvanová (Slovin.) 6:3, 6:3, Kerberová (25-Něm.) - Sasnovičová (Běl.) 2:6, 6:0, 6:1, Badosaová (30-Šp.) - Linetteová (Pol.) 5:7, 6:2, 6:4, Tomljanovicová (Austr.) - Ostapenková (Lot.) 4:6, 6:4, 6:2, Raducanuová (Brit.) - Cirsteaová (Rum.) 6:3, 7:5.

Čtyřhra - 2. kolo:

Krejčíková, Siniaková (1-ČR) - Kalinská, Putincevová (Rus./Kaz.) bez boje, Bouzková, Hradecká (16-ČR) - Blinkovová, Friedsamová (Rus./Něm.) 6:3, 6:3, Aojamaová, Šibaharaová (5-Jap.) - Martincová, Vondroušová (ČR) 6:1, 6:2.

Smíšená čtyřhra - 2. kolo:

Matteková-Sandsová, Ram (5-USA) - Voráčová, Monroe (ČR/USA) 6:3, 3:6, 6:4.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články