Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Mám radost, že jsem vše překonala, zářila Krejčíková a vzpomínala na Novotnou

Barbora Krejčíková si po postupu do finále Wimbledonu užila velké emoce. I když v semifinále s turnajovou čtyřkou Jelenou Rybakinovou z Kazachstánu ztratila první set, nepřestávala věřit v obrat a zvítězila 3:6, 6:3, 6:4. Krejčíková také ráda zavzpomínala na bývalou trenérku Janu Novotnou a už se těší na sobotní finále proti Italce Jasmine Paoliniové. Přímý přenos finále odvysílá mimořádně ČT2 a ČT sport Plus v sobotu od 15:00.

Barbora Krejčíková
zdroj: Reuters

"Cítím se skvěle," uvedla Krejčíková, když dostala otázku na to, jaké je to být finalistkou Wimbledonu. "Je nádherné něco takového slyšet. Jsem na to moc hrdá," doplnila.

Úspěchu si vážila o to víc, že během roku měla zdravotní potíže a nebyla před turnajem stoprocentně rozehraná. "Nebylo to ideální. Nikdy bych nečekala, že pak za čtyři týdny postoupím do finále Wimbledonu a budu takhle jinou hráčkou. Jsem ráda, že jsem to vše překonala, sedím tady a mohu si s vámi povídat," uvedla.

Osmadvacetiletá tenistka z Ivančic neměla do utkání proti Rybiakinové nejlepší vstup. Po ztracené první sadě ale zlepšila podání, dvakrát soupeřku brejkla a vývoj zvrátila. Předloňskou wimbledonskou šampionku zdolala i potřetí v kariéře a opět po obratu.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Krejčíková postoupila do finále Wimbledonu

"Nad tím jsem moc nepřemýšlela. Spíše jsem se snažila soustředit na své gamy, abych se s ní držela a čekala na příležitost. Věřila jsem, že šance přijde, že se mi podaří ji někdy brejknout a přijde moje momentum," uvedla.

Vedle zlepšené hry na returnu jí pomohla i změna taktiky při servisu. Více chodila na síť. "Cítila jsem, že ji musím možná dostat trochu pod tlak, abych to změnila. Hledala jsem nějaké možnosti. Jednou z nich byl servis-volej," líčila Krejčíková.

Poté, co po více než dvou hodinách využila první mečbol, zvedla ruce nad hlavu a radostí zakřičela. "V zápase jsem se cítila dobře, až jsem byla překvapená, že jsem byla skoro celou dobu v klidu. Pořád jsem si jela to své, povzbuzovala se a bojovala o každý balon. Na konci, když zkazila bekhend a hlásili, že je konec, a můj box byl na nohách, to bylo nádherné. Užila jsem si to," řekla turnajová jednatřicítka.

"Byl to velmi těsný zápas. Mrzí mě, že jsem ho prohrála, ale Barbora hrála velmi dobře. Měla jsem pár šancí, ale i tak si myslím, že to byl pro mě dobrý turnaj," řekla Rybakinová.

Krejčíková si vychutnala atmosféru na centrkurtu, v lóži jí fandila i herečka Jana Paulová. S ní se Krejčíková zná od triumfu na Roland Garros v roce 2021. "Psala mi, že mi fandí a gratuluje. Od té doby jsme spolu v kontaktu," řekla česká tenistka. "Poprvé jsme se potkaly v roce 2022, kdy jsem byla zraněná. Šla jsem na premiéru představení, ve kterém hrála. Sedly jsme si a jsme spolu v kontaktu doteď. Když je šance a chce mě vidět naživo, je vždy vítaná," uvedla Krejčíková.

Při pozápasovém rozhovoru zavzpomínala na zesnulou bývalou trenérku Novotnou, která Wimbledon vyhrála v roce 1998. Neskrývala slzy. "O zdejších zápasech jsme si s Janou také povídaly, ale už je to nějaká doba. Nicméně doufám, že by na to teď byla hrdá," doplnila Krejčíková.

Z toho, že ji od titulu ve Wimbledonu dělí už jen jeden krok, měla radost. Snažila se ale zůstat soustředěná. "Na sobotní zápas se těším. Těším se, že budu zase hrát na centrkurtu a že v sobotu budu vědět výsledek," podotkla.

V sobotním finále nastoupí proti turnajové sedmičce Paoliniové. S ní dosud odehrála jen jedno utkání. Před šesti lety zvítězila Krejčíková v kvalifikaci na Australian Open 6:2, 6:1. "Ten zápas si už nepamatuju. Nyní čekám těžký duel. Bude to pro nás obě velký zápas," uvedla Krejčíková.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články