Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Kyrgios vyzve ve finále Wimbledonu šestinásobného šampiona Djokoviče

Mohl to být po Andym Murraym zase britský tenista ve finále Wimbledonu, ale narazil na problém jménem Novak Djokovič. Cameron Norrie sice proti srbskému favoritovi získal první set, ale nakonec prohrál 6:2, 3:6, 2:6 a 4:6. Finále travnatého grandslamu se tak odehraje ve složení Djokovič a Nick Kyrgios, který přes semifinále prošel bez boje díky odstoupení Rafaela Nadala.

Radost Novaka Djokoviče
zdroj: ČTK/AP autor: Kirsty Wigglesworth

Třetí hráč světa Djokovič si ve Wimbledonu připsal 27. vítězství po sobě a postupem do 32. grandslamového finále se v čele historického žebříčku odpoutal od Švýcara Rogera Federera. V Londýně si o vítěznou trofej zahraje poosmé, neuspěl pouze jednou.

Djokovič také může získat první titul z turnajů velké čtyřky v této sezoně. Na Australian Open nestartoval kvůli tomu, že nebyl očkovaný proti koronaviru, na Roland Garros vypadl ve čtvrtfinále s pozdějším vítězem Nadalem.

Pětatřicetiletý Srb, který čtvrtfinále s Italem Jannikem Sinnerem otočil z 0:2 na sety, nevstoupil do zápasu s o devět let mladším Norriem dobře. Hned na úvod ztratil servis, což se mu v první sadě stalo ještě dvakrát a nakonec prohrál 2:6.

Je nám líto, video expirovalo.
Siniakovou, Krejčíkovou i Djokoviče čeká finále

Od druhého setu už byl Djokovič na podání bezchybný, zatímco nováček v grandslamovém semifinále Norrie o něj přišel v závěru druhé i v úvodu třetí a čtvrté sady dohromady čtyřikrát.

"Nezačal jsem dobře a v prvním setu byl (Norrie) lepším hráčem. Grandslamové semifinále je vždy o tlaku a očekávání. Cameron neměl moc co ztratit a hrál životní turnaj. Získal jsem šťastný brejk na 4:3, ten gem mi tak trochu věnoval a od té doby se ráz zápasu celkem změnil," řekl Djokovič.

Po dvou a půl hodinách proměnil bývalý dlouholetý vládce světového žebříčku první mečbol, k výhře si pomohl také 13 esy. V Londýně tak Srb může dál usilovat o čtvrtý triumf za sebou.

"Moje práce ještě neskončila. Jisté je, že pro oba to bude emocionálně hodně náročné. Ještě jsem s ním nezískal ani set, tak doufám, že tentokrát to bude jiné," uvedl Djokovič, který s Kyrgiosem prohrál oba vzájemné zápasy před pěti lety. "Bude to moje další finále Wimbledonu, který tak moc miluji. Snad ta zkušenost bude hrát v můj prospěch," prohlásil Djokovič.

Tenisový Wimbledon v Londýně (tráva, dotace 40,35 milionu liber):

Muži:
Dvouhra - semifinále:
Djokovič (1-Srb.) - Norrie (9-Brit.) 2:6, 6:3, 6:2, 6:4.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články