Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Kvitová začne obhajobu ve Wimbledonu proti Amanmuradovové

Londýn - Obhájkyně titulu Petra Kvitová se v prvním kole tenisového Wimbledonu utká s Akgul Amanmuradovovou z Uzbekistánu. Tomáš Berdych se na trávě v All England Clubu střetne s Lotyšem Ernestsem Gulbisem a Radka Štěpánka čeká Ukrajinec Sergej Stachovskij. Rozhodl o tom dnešní los.

Dvaadvacetiletá Kvitová se s 96. hráčkou dvouhry WTA Amanmuradovovou, která ve Wimbledonu prohrála čtyřikrát v 1. kole, dosud nestřetla. "Rozhodně to není příjemná soupeřka, není to snadný los. Hraje takový chlapský tenis, takže jí to na trávě může sedět. Ale jako obhájkyně bych měla na úvod porazit každého," citoval Kvitovou, která dnes přijela do Wimbledonu, tiskový mluvčí Karel Tejkal.

Čtvrtá hráčka světa i čtvrtá nasazená Kvitová je v dolní části pavouku a ve čtvrtfinále by mohla hrát se čtyřnásobnou vítězkou Wimbledonu Serenou Williamsovou z USA a v semifinále s Běloruskou Viktorií Azarenkovou.

Ve dvouhře žen se objeví deset českých hráček. Nejtěžší soupeřku má Barbora Záhlavová-Strýcová, které los přisoudil právě Serenu Williamsovou. Klára Zakopalová bude hrát se Slovenkou Dominikou Cibulkovou a Lucie Hradecká se pokusí překvapit na úkor osmičky Angelique Kerberové z Německa.

Obhájce titulu a první hráč světa Novak Djokovič ze Srbska se střetne s bývalou světovou jedničkou Juanem Carlosem Ferrerem ze Španělska. V případném semifinále by Djokovič mohl narazit na trojku Rogera Federera ze Švýcarska.

Šestý nasazený Berdych se s Gulbisem, aktuálně 85. hráčem světa, střetl třikrát a dvakrát zvítězil. V případném čtvrtfinále by Berdych narazil na Djokoviče. Třetí český tenista Lukáš Rosol bude hrát s chorvatským tenistou Ivanem Dodigem a v případě postupu do druhého kola by zkusil uspět proti Španělovi Rafaelu Nadalovi.

Domácí naděje Andy Murray se utká v 1. kole s nevyzpytatelným Rusem Nikolajem Davyděnkem. Nadal má za soupeře Brazilce Thomase Bellucciho a ve čtvrtfinále teoreticky Francouze Joa-Wilfrieda Tsongu, loňského semifinalistu, kterého na úvod čeká vítěz Wimbledonu z roku 2002 Australan Lleyton Hewitt.

Ve Wimbledonu se losuje ještě tradičně ručně - ze sametového sáčku se vytahují čísla, která patří hráčům a hráčkám. Ostatní tři grandslamové turnaje již využívají k losování počítače.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články