Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kvitová, Berdych i Kristýna Plíšková budou ve hře o osmifinále

Londýn - České tenisové jedničky, Petra Kvitová i Tomáš Berdych, stejně jako Kristýna Plíšková, si v sobotním programu Wimbledonu zahrají o osmifinále turnaje. Obhájkyně titulu Kvitová narazí na Srbku Jelenu Jankovičovou, Berdych se zase střetne s Pablem Andújarem ze Španělska. Program dne zahájí ve 14:00 sedminásobný šampion z All England Clubu Roger Federer s Australanem Samem Grothem. 

Petra Kvitová
zdroj: AP autor: Alastair Grant

Petra Kvitová proti Jeleně Jankovičové nastoupí posedmé v kariéře, přičemž čtyři ze šesti duelů proti současné světové třicítce ovládla. Pětadvacetiletá rodačka z Bílovce navíc zvítězila v obou posledních vzájemných soubojích, ten poslední na antuce v Římě před necelými dvěma měsíci poměrem 6:3 a 6:2.

Šestý nasazený Berdych, jenž je posledním českým zástupcem v mužské dvouhře, bude hrát stejně jako v pátek Šafářová na kurtu číslo dva, kde se začíná ve 12:30. Jeho duel se Španělem Pablem Andújarem, přemožitelem Lukáše Rosola z 2. kola, je naplánován jako třetí v pořadí.

Berdych se doposud střetl s Andújarem třikrát a vždy k tomu došlo na tvrdém povrchu. Světová šestka ve dvou soubojích zvítězila, v posledním vzájemném duelu s 37. hráčem světového žebříčku však rodák z Valašského Meziříčí prohrál ve dvou setech 3:6, 2:6.

Někdejší vítězka wimbledonské juniorky Plíšková, jejímž maximem v hlavní soutěži na londýnské trávě dosud byla účast ve 2. kole z roku 2012, zahájí ve 12:30 program na kurtu číslo 18. Její soupeřkou bude Monica Niculescuová z Rumunska.

Sobotní program:

Centrální dvorec (začátek 14:00): Groth (Austr.) - Federer (2-Švýc.), Jankovičová (28-Srb.) - Kvitová (2-ČR), Seppi (25-It.) - Murray (3-Brit.)

Kurt č. 1 (14:00): Wozniacká (5-Dán.) - Giorgiová (31-It.), Ward (Brit.) - Pospisil (Kan.), Monfils (18-Fr.) - Simon (12-Fr.)

Kurt č. 2 (12:30): 3. zápas Berdych (6-ČR) - Andújar (Šp.)

Kurt č. 18 (12:30): 1. zápas Kristýna Plíšková (ČR) - Niculescuová (Rum.). 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články