Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Zlatá přilba 2024

Krejčíkovou zná od dětství a teď brázdí Wimbledonem. Na Collinsovou něco vymyslíme, řekl Motl

Barbora Krejčíková je v očích svého kouče Pavla Motla typem bojovnice, která chce vyhrávat na kurtu i doma v kartách. Podle šestadvacetiletého trenéra, jenž zná českou tenistku od dětství, má v sobě herní inteligenci, vůli a spoustu zkušeností. Přestože je Motl o dva roky mladší, ví, že má u Krejčíkové respekt. V pondělním osmifinále Wimbledonu čeká jeho svěřenkyni rozjetá Američanka Danielle Collinsová.

Barbora Krejčíková na Wimbledonu
zdroj: Reuters autor: Isabel Infantes

"Myslím, že je to zatím dobré. Přijde mi, že to má vzestupnou tendenci. Každý zápas byl trošku jiný a každá soupeřka typově trochu odlišná. Bára ale vždy zahrála skvěle," řekl Motl.

Krejčíková je mezi nejlepší šestnáctkou v All England Clubu podruhé v kariéře a po třech letech. Ze 3. kola postoupila po skreči Španělky Jessicy Bouzasové, předtím vyřadila díky zvládnutým koncovkám Američanku Katie Volynetsovou a Rusku Veroniku Kuděrmětovovou.

"Vypadá to, že se to trošku vrátilo na naši stranu. V předchozích duelech jí to vždy o něco uteklo," uvedl Motl. "Každá těžká výhra vás nakopne a dodá sebevědomí. A zvlášť, když se to podaří v 1. kole Wimbledonu ještě potom, co s Kuděrmětovovou prohrála ve Stuttgartu totožné utkání. Uvidíme, jak to půjde dál. Myslím, že jí to tu sedí a má spoustu zbraní, které se dají na trávě použít," podotkl Motl.

Dvojnásobný kanár v Pršticích

S Krejčíkovou se zná od dětství. Poprvé ji viděl zhruba v osmi letech na kurtech v Pršticích, kde bydlel. "Stála tam v takovém bílém tričku na kurtu číslo 3 a vyhrála 6:0, 6:0. Sice jí bylo teprve osm let, ale už hrála za ženy a porazila jednu naši sousedku. Už v té době hrávala v Brně. Byla do pětky v ročníku, takže byla dobrá. Od té doby jsme o sobě věděli. Chodili jsme spolu také na gympl," vzpomínal Motl.

Krejčíkové intenzivně pomáhá od loňského roku, kdy dvojnásobná vítězka Roland Garros z roku 2021 ukončila spolupráci s dosavadním koučem Kartusem. Motl do té doby studoval na univerzitě v americkém Tennessee. "Jsem strašně rád, že se mohu v tomhle prostředí pohybovat. Naskytla se tahle příležitost, takže jsem do toho šel a užívám si to," popsal Motl.

Barbora Krejčíková
zdroj: Reuters autor: Andrew Couldridge

Bývalou druhou hráčku světa oceňuje za spoustu věcí. "Ona je velká bojovnice. Někdy se s ní pracuje těžko, někdy lehce, ale myslím, že takhle je to u každého hráče. Všichni tady jsou pod strašným tlakem a není jednoduché tady každý den být. S Bárou se mi pracuje dobře. Je velmi chytrá a tenis vidí skvěle. Stačí jí dát pár věcí a hlavně už je brutálně zkušená. Když ji někam nasměrujete, tak ona si to pak už udělá, jak potřebuje," líčil Motl.

Přestože je jedním z nejbližších spolupracovníků Krejčíkové, trenérem se titulovat nechce. Angažmá bere jakou součást životní cesty a přeje si Krejčíkové pomoci k úspěšným výsledkům. Stejně tak se nezabývá tím, že patří k nejmladším koučům ve Wimbledonu.

"Já dělám to nejlepší, co můžu. Každý den přichází nové zkušenosti a za ten rok už jich bylo dost. Je to prostě cesta. Vzhledem k tomu, že nám to už nějakou dobu drží a bojujeme dál, tak jí to asi vyhovuje," konstatoval Motl. S nadhledem vzal i připomínku, že vede jednu z hlavních českých hvězd a grandslamovou vítězku. "Pro mě je to furt ta Bára, kterou jsem tehdy viděl v těch Pršticích. A tak to asi zůstane," podotkl s úsměvem.

O postup do premiérového čtvrtfinále Wimbledonu se Krejčíková utká s turnajovou jedenáctkou Collinsovou, která ve 3. kole porazila Brazilku Beatriz Haddadovou Maiaovou. S Američankou se tenistka z Ivančic utkala jen loni v San Diegu, kde zvítězila 3:6, 7:5, 6:2.

"Čekal jsem, že vyhraje Beatriz, ale nevyšlo to. Takže jsem prohrál nějaké angličáky," uvedl Motl. "Collinsová má teď brutální sezonu a super výsledky. Bára s ní hrála naposledy v San Diegu, kde vyhrála, tak uvidíme, co tady. Něco vymyslíme," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články