Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Krejčíková se Siniakovou hladce proklouzly do finále Wimbledonu, čeká je nejvýše nasazený pár

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková si po čtyřech letech zahrají o druhý společný wimbledonský titul. V semifinále travnatého grandslamu porazil český deblový pár lotyšsko-ukrajinskou dvojici Jelena Ostapenková a Ljudmila Kičenoková dvakrát 6:2.

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková
zdroj: ČTK/PA autor: John Walton

V nedělním finále vyzvou turnajové dvojky nasazené jedničky Belgičanku Elise Mertensovou s Číňankou Čang Šuaj, které po třísetové bitvě zdolaly americké duo Danielle Collinsovou, Desirae Krawczykovou 6:2, 3:6 a 6:3.

"Bylo to perfektní a příjemné, moc jsem si to užila. Byl to asi největší a nejvíc speciální zápas mé kariéry, zařadila bych ho i před všechny loňské singly. Vždy jsem si moc přála zahrát si aspoň jednou na tomto centrkurtu," řekla webu Tenisový svět Krejčíková, která při triumfu před čtyřmi lety hrála se Siniakovou na dvorci číslo 1.

Je nám líto, video expirovalo.
Siniakovou, Krejčíkovou i Djokoviče čeká finále

Na centrální kurt se Češky dostaly díky zrušení semifinálového zápasu mezi Rafaelem Nadalem a Nickem Kyrgiosem. Španělský rekordman s 22 grandslamovými tituly má poraněné břišní svaly. "Před zápasem jsme si tak mohly vychutnat celý ten proces, jak jdeme ze šatny uličkami mezi členy klubu, pak scházíme dolů, čekáme a všude jsou vitríny s poháry. Je nádherné to zažít," doplnila Krejčíková.

Wimbledonské vítězky z roku 2018 Krejčíková se Siniakovou přehrály čtvrtý nasazený pár za hodinu a šestnáct minut. Přišly jen dvakrát o servis, naopak šestkrát prolomily podání soupeřek. Do finále grandslamu se probojovaly podruhé v této sezoně, na začátku roku triumfovaly na Australian Open. "Kurt je krásný, změna rozpisu pro nás byla moc příjemná. Myslím, že jsme dnes hrály dobře. Mám obrovskou radost, že máme šanci zahrát si znovu finále a bojovat o titul," podotkla Siniaková.

Češky sice nevstoupily do semifinále ideálně a prohrávaly 0:2, poté však získaly šest gamů za sebou. Také ve druhé sadě se Ostapenková s Kičenokovou držely jen úvodu. Od stavu 2:2 uhrály už jen šest míčků a nasazené dvojky využily hned první mečbol.

Nejlepší deblový pár loňského roku ztratil letos ve Wimbledonu v dosavadních pěti zápasech jen jeden set. Finále odehraje v neděli opět na centrálním kurtu. "Dlouho mi to utíkalo, takže jsem ráda, že jsme se na centr konečně dostaly a zahrály jsme velmi dobře. A zahrajeme si na něm ještě jednou!" dodala s úsměvem Krejčíková, která zbývající dvě grandslamové trofeje vybojovala se Siniakovou na Roland Garros v letech 2018 a 2021.

Do finále se naopak nedostala osmnáctiletá juniorka Linda Klimovičová, která nestačila na Maďarku Lucu Udvardyovou a prohrála 3:6, 6:3, 0:6. Udvardyová vyřadila ve čtvrtfinále i jinou Češku Nikolu Bartůňkovou.

Tenisový Wimbledon v Londýně (tráva, dotace 40,35 milionu liber):

Ženy:
Čtyřhra - semifinále:
Krejčíková, Siniaková (2-ČR) - L. Kičenoková, Ostapenková (4-Ukr./Lot.) 6:2, 6:2.

Mertensová, Čang Šuaj (1-Belg./Čína) - Collinsová, Krawczyková (USA) 6:2, 3:6, 6:3.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články