Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Krejčíková odvolala i obhajobu se Siniakovou. Ve hře zůstávají Kvitová, Vondroušová i Bouzková

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková deblový titul ve Wimbledonu obhajovat nebudou. Kvůli zranění Krejčíkové se ze čtyřhry odhlásily. V turnaji naopak pokračují Markéta Vondroušová a Marie Bouzková, které se střetnou v osmifinále. Do 3. kola hladce postoupila Petra Kvitová po výhře nad Běloruskou Aliaksandrou Sasnovičovou dvakrát 6:2. Skončil Jiří Veselý, jenž nestačil na Australana Christophera O'Connella a prohrál 3:6, 5:7, 4:6.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvitová postoupila přes Sasnovičovou do 3. kola

Dvojnásobná vítězka turnaje uspěla za hodinu a 16 minut a vyrovnala na travnatých dvorcích v All England Clubu bilanci z minulého roku. V boji o grandslamové osmifinále vyzve přemožitelku Karolíny Plíškové Srbku Nataliju Stevanovičovou. 

Nasazená devítka Kvitová vyhrála sedmý zápas za sebou, před Wimbledonem triumfovala na turnaji v Berlíně. O čtyři roky mladší Sasnovičovou porazila potřetí ze čtyř zápasů a oplatila jí v Londýně vyřazení před pěti lety. V duelu dala pět es a zahrála 25 vítězných míčů.

"Byla jsem trochu na pozoru, každý zápas proti ní si pamatuju. Porazila jsem ji v Sydney a vloni v Indian Wells to byla také velká bitva. Věděla jsem, co od ní čekat. Z toho zápasu nemám tady hezké vzpomínky, ale dnes jsem to otočila. Jsem ráda, že jsem vyhrála," řekla Kvitová.

Třiatřicetiletá Kvitová získala první set v ostrém slunci díky třem brejkům. V úvodu druhé sady sice rodačka z Bílovce přišla o servis, soupeřce to však ihned oplatila. Od stavu 2:2 vyhrála zbývající čtyři hry a využila při servisu Sasnovičové první mečbol.

"Musím říct, že od rozehrávky jsem se necítila úplně dobře, vůbec mi to nelítalo a byla jsem zabrzděná. Nepředvedla jsem úplně dobrý tenis a ani servis mi moc extra nešel. Stejně jsem to ale vybojovala. Musím si z toho vzít pozitivní věci," doplnila Kvitová.

České osmifinále

Čtyřiadvacetiletá Vondroušová neztratila v Londýně set ani ve třetím utkání. Zahrála vítězných 15 míčů, finalistka turnaje v Berlíně a nasazená dvacítka Vekičová doplatila na 27 nevynucených chyb.

Sokolovská rodačka zahájila duel ve velkém stylu. V prvním setu ztratila Vondroušová jen devět míčků a po dvou brejcích ho ovládla za pouhých 20 minut. Přestože Vekičová pak hru zpřesnila, nedařilo se jí dlouho prolomit soupeřčin servis. Teprve za stavu 4:5 uspěla a zápas prodloužila. Hned poté ale přišla znovu o podání a Vondroušová tentokrát zápas doservírovala. Proměnila třetí mečbol.

"Myslím, že můj dojem z travnatého povrchu se každým dnem zlepšuje," řekla Vondroušová. "Za tyhle dny a zápasy jsem fakt vděčná. Zlomila jsem to a teď se na trávě cítím vážně dobře. Jsem klidná, věřím si. Dřív mi přišlo, že holky na trávě nepřetlačím a nemám dost síly. Teď si dokazuji, že to jde," doplnila.

Marie Bouzková postoupila na Wimbledonu do osmifinále
zdroj: Reuters autor: TOBY MELVILLE

Bouzková porazila Garciaovou i ve třetím vzájemném zápase, loni proti ní uspěla v osmifinále. Francouzka zahrála 51 vítězných míčů, ale udělala 52 nevynucených chyb. Češka jich zaznamenala jen 14.

Od začátku se Bouzková mohla opřít o spolehlivý servis a poté, co odvrátila tři brejkboly a jeden setbol, dospěla sada do zkrácené hry. V ní česká tenistka nedovolila stále nervóznější soupeřce ani míček a zvítězila jasně 7:0. Garciaová se však brzy oklepala a hned v úvodu druhé sady vzala Bouzkové servis. Náskok poté nepustila a srovnala.

Organizátoři před startem třetího setu přesunuli kvůli tmě hráčky z dvorce číslo 18 na osvětlený kurt číslo 1. Garciaová zahájila rozhodující sadu lépe a v páté hře získala brejk. Nedokázala jej ale potvrdit, a tak boj pokračoval. Bouzková nevyužila v osmé hře dva brejkboly, o chvíli později ale další dva odvrátila. Za stavu 5:4 neproměnila pražská rodačka dva mečboly, poté ale udržela servis a Garciaová dramatický závěr neustála. Po dalších chybách zápas ztratila a při odvracení třetího mečbolu nasměrovala míček do autu.

Veselý se s Londýnem rozloučil

Devětadvacetiletý Veselý, který startoval po loňském zranění stehenního svalu díky chráněnému žebříčku, nenavázal na předchozí vítězství nad turnajovou dvaadvacítkou, Američanem Sebastianem Kordou.

Proti O'Connellovi získal jen jeden brejk a čtyřikrát o servis přišel. Nepomohlo mu ani 16 es a 36 vítězných míčů.

Doplatil na 36 nevynucených chyb, Australan jich měl jen 15. Veselý naposledy vypadl ve 2. kole Wimbledonu před dvěma lety, vloni se dostal o kolo dál.

Účast na Wimbledonu definitivně ukončila i Krejčíková

Držitelky sedmi grandslamových titulů, které v pátek měly začít proti čínsko-tchajwanskému duu Ču Lin, Wu Fang-hsien, vzdaly start kvůli zdravotním potížím Krejčíkové, jež laboruje s levým kotníkem. Kvůli zranění odstoupila brněnská rodačka o den dříve z 2. kola dvouhry.

Barbora Krejčíková v péči fyzioterapeutky
zdroj: REUTERS

Krejčíková se Siniakovou přišly o šanci získat osmý grandslamový titul a třetí ve Wimbledonu. Krejčíková si poranila levý kotník v úvodním utkání dvouhry proti Britce Heather Watsonové a poté odstoupila kvůli bolestem ze zápasu 2. kola proti Rusce Mirre Andrejevové.

Olympijské vítězky z Tokia, které měly plnit roli nasazených jedniček, nahradí v soutěži Belgičanky Ysaline Bonaventurová a Maryna Zanevská.

Výsledky českých tenistů na Wimbledonu:

Dvouhra muži – 2. kolo: O'Connell (Austr.) – Veselý 6:3, 7:5, 6:4.

Dvouhra ženy

2. kolo: Kvitová (9) – Sasnovičová (Běl.) 6:2, 6:2.

3. kolo: Vondroušová (ČR) - Vekičová (20-Chorv.) 6:1, 7:5, Bouzková (32-ČR) - Garciaová (5-Fr.) 7:6 (7:0), 4:6, 7:5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články