Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Golf Time

Krejčíková je už doma i s trofejí. Je těžké uvěřit, že se to povedlo, pomalu to vstřebávám, uvedla

Wimbledonská šampionka v singlu je už doma. Barbora Krejčíková, která ve finále slavného travnatého grandslamu porazila Italku Jasmine Paoliniovou, se vrátila z Londýna do Česka i s vítěznou trofejí.

Barbora Krejčíková
zdroj: Reuters autor: Susan Mullane

Rodačka z Ivančic ihned po příletu do Brna ukázala trofej z All England Clubu, kterou získala po finálové výhře 2:1 na sety. I přes několikahodinové zpoždění letu ji na letišti přivítala rodina a řada fanoušků.

"Je hrozně těžké tomu uvěřit, že se to povedlo. Ale pomalu to vstřebávám a mám z toho obrovskou radost. Je to obrovský úspěch," nezastírala spokojená Krejčíková.

Na konci týdne čeká Krejčíkovou turnaj WTA v Praze, kde bude po boku Kateřiny Siniakové ladit formu na blížící se olympijské hry v Paříži. Na těch budou české tenistky obhajovat deblové zlaté medaile. "Myslím si, že je důležité, abychom si to tady pořádně užili a oslavili to vítězství. A zkusíme se co nejlépe připravit na antuku, aby se nám potom v Paříži dařilo," dodala Krejčíková k faktu, že také Siniaková slavila na Wimbledonu triumf.

Ve čtyřhře se Siniaková radovala s americkou spoluhráčkou Taylor Townsendovou, když ve finále společně porazily druhý nasazený kanadsko-novozélandský pár Gabriela Dabrowská a Erin Routliffeová ve dvou tie-breacích.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Siniaková už je s trofejí z Wimbledonu v Praze

Pražský turnaj bude pro obě české reprezentantky poslední přípravou před pařížskými Hrami, kde se pokusí navázat na tři roky starý olympijský triumf z Tokia.

Úspěšný pár obnoví spolupráci po více než šesti měsících poté, co si dal na konci minulé sezony na popud Siniakové přestávku. "Myslím, že s tím nebude problém. I když jsme měly malinkou pauzičku, dobře se známe a věřím, že se nám bude dařit. Teď jsme si navíc obě zvedly sebevědomí," řekla Siniaková po svém návratu do Prahy.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články