Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kodeš s Navrátilovou se shodují: Kvitová může vyhrát

Londýn – "Když bude hrát Petra jako dneska, tak proč by nevyhrála? Sedí jí to tady. A věří si," soudí devítinásobná vítězka wimbledonské dvouhry Martina Navrátilová. Petru Kvitovou dělí jedna výhra od druhého titulu ve Wimbledonu a legendy světového tenisu věří, že může znovu na londýnské trávě slavit triumf. "Všichni doufáme, že vyhraje, ale bude to těžký," přidal Kodeš, vítěz Wimbledonu z roku 1973. 

Že má Kvitová velkou šanci uspět, si myslí i fedcupový kapitán Petr Pála, který na závěr turnaje přijel do Londýna. "Péťa má šance proti komukoli na světě. Bude to těžké finále, ale od toho to člověk hraje, aby vyhrával největší zápasy proti těžkým soupeřkám," řekl Pála.

"Petře pomůže, že hraje dobře a ví, že hraje dobře. Budu věřit tomu, že Petra vyhraje," řekla bývalá světová čtyřka Helena Suková. Čtyřiadvacetiletá Kvitová poprvé vyhrála Wimbledon před třemi lety. Navrátilová tehdy byla velmi dojatá. "A teď jsem znovu nadšená," usmála se.

Kvitová si poradila se Šafářovou

Kvitová v semifinále porazila ve dvou setech krajanku Šafářovou. Zápas nabídl vyrovnanou bitvu v prvním setu a jasné druhé dějství. "Je mi trochu líto Lucie, protože pro ni to je možná jediná příležitost, kterou bude mít. Ale hrála dobře, neudělala ostudu, což se taky může stát. Tohle byl celkem vyrovnaný zápas," řekla Navrátilová.

"Myslím, že se český tenis nemusí za nic stydět, hrály moc dobře," pochválil obě aktérky prvního semifinále Kodeš, dvojnásobný vítěz French Open. "Bylo to pěkný. Petra servírovala opravdu moc dobře a myslím, že tohle byl její nejlepší zápas v turnaji. Vyhrála si to Petra," doplnila čtyřnásobná vítězka čtyřhry ve Wimbledonu Suková.

Zápas Kvitové s Šafářovou rozhodl tie-break prvního setu. Kvitová nezkazila servis, zato její o tři roky starší soupeřka za stavu 6:6 pokazila forhend. "Uspěchala to, a když se Kvitová dostane do vedení, tak její sebevědomí stoupá. Druhý set byl jednoznačný," řekl Kodeš. "Z Péti to spadlo, narostla jí křídla," řekl Pála.

Češka je zkušenější

Kvitová je nyní znovu ve finále a podle Navrátilové jsou oproti roku 2011 vidět změny v její hře, a to k lepšímu. "Dobře se hýbe. Má už zkušenosti a podle mě i trošku lepší ruku. Opravdu si vybírá ty správné balóny, na které jít na síť, kdy zahrát řezaně. Mohla by hrát ještě pestřeji, ale zatím to nepotřebovala," řekla Navrátilová.

Ve finále proti Kanaďance Eugenii Bouchardové může Kvitové pomoct, že už Wimbledon vyhrála. "Je to o něco lehčí, protože už nemáte pochybnosti, jestli to můžete dokázat. Zkušenost rozhodně pomáhá," konstatovala Navrátilová. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články