Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Kodeš po duelu Berdycha s Veselým: Bratrovražedný boj je vždy nepříjemný

Londýn – Bývalého wimbledonského vítěze Jana Kodeše zahřál český duel v osmifinále londýnského grandslamu. Šampion z All England Clubu z roku 1973 dnes v hledišti sledoval, jak Tomáš Berdych zdolal Jiřího Veselého.

Tomáš Berdych a Jiří Veselý na Wimbledonu
zdroj: AP autor: Kirsty Wigglesworth

"Výborný mač, parádní zápas!" uvedl Kodeš cestou z tribun dvorce číslo tři poté, co Berdych zvládl lépe dohrávku osmifinále. Zápas začal v pondělí, ale byl za stavu 4:6, 6:3, 7:6 a 6:7 přerušen pro tmu a dnes Berdych vyhrál pátou sadu 6:3.

Sedmdesátiletý Kodeš, který v kariéře české derby ve Wimbledonu nezažil, se v pondělí stejně jako většina fanoušků v chladu choulil do bundy. Oba hráči ale diváky napínavou bitvou bavili. "Bylo prima, že se tady český tenis trochu prezentoval. Bratrovražedný boj je vždy nepříjemný po psychické stránce," řekl Kodeš.

Dvaadvacetiletý Veselý se podle Kodeše v poslední době zlepšil. "Hrál dobře. Ukázal, co v něm je. Určitě by tady mohl dosáhnout na ještě lepší výsledek," uvažoval trojnásobný grandslamový šampion.

Pátý set a dohrávku rozhodly zkušenosti wimbledonského finalisty z roku 2010 Berdycha. "Veselý mi připadal nervóznější. Berdych byl klidnější," řekl Kodeš. Připravit se po dlouhých čtyřech setech na dohrávku, která se hraje až další den, není jednoduché. "Klukům se asi nespalo lehce. Člověk ví, že když něco zkazí na začátku, může být rozhodnuto," uvedl Kodeš.

Berdych je ve čtvrtfinále Wimbledonu počtvrté a narazí na překvapení turnaje Francouze Lucase Pouillea. "Já ho moc neznám. Je to objev. Porazil Argentince Del Potra a Australana Tomice. Ve čtvrtfinále už nebývají lehké zápasy. Berdych je favorit, ale rozhodně ho nesmí podcenit," řekl Kodeš.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články