Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kdo s koho? Kvitová se Šafářovu jdou do bitvy o finále

Londýn – Pro jednu by bylo vítězství vylepšením největšího životního úspěchu, pro druhou předposledním krokem na cestě za obhajobou triumfu z roku 2011. Dnes se v duelu mezi dvěma českými spoluhráčkami z fedcupového týmu rozhodne, kdo se bude radovat z postupu do finále Wimbledonu. Bude šťastnější Lucie Šafářová, nebo Petra Kvitová. "Obě dobře víme, co na tu druhou platí. Máme hodně podobnou hru. Bude to hodně o hlavě," řekla Kvitová. Podrobnou on-line reportáž z českého semifinále vám přineseme od 14:00 na našich webových stránkách.

Lucie Šafářová dosud nikdy na Grand Slamu nedošla tak daleko. Čeká ji první grandslamové semifinále, v Londýně ale zatím neztratila set. "Člověk je strašně šťastný, ale myslím si, že šance jít ještě dál existuje. Škoda jí nevyužít. Můj sen není semifinále, ale vítězství. A udělám vše pro to, abych si ho mohla splnit. Je ale jasné, že Petra bude těžká soupeřka," řekla.

Pro šestou nasazenou Kvitovou hovoří zkušenosti z velkých zápasů i hlavních kurtů. Ve Wimbledonu je v semifinále už potřetí. Navíc Šafářovou porazila ve všech pěti vzájemných zápasech, přičemž čtyři z nich se hrály v letošní sezoně.

"Je otázka, jestli jsou výhodou zkušenosti, nebo nadšení z prvního semifinále," uvažovala Kvitová. "Všechno má svoje pro a proti. Je pravdou, že vím, do čeho jdu, protože ty nervy už jsem párkrát měla a uvědomuji si, co to obnáší. Lucka je takhle daleko poprvé, ale když jsem tam šla já poprvé, byla jsem nadšená. Myslím, že Lucka bude uvolněná a bude se snažit hrát hru, která by na mě mohla platit."

Obě tenistky mají podobný styl – hrají levou rukou, spoléhají na agresivní údery a snaží se diktovat tempo výměny. Důležité tak bude, která z nich převezme otěže zápasu jako první. "Šachovou terminologií řečeno: kdo potáhne bílýma, bude mít výhodu. I od Lucky může Petra čekat agresivní hru se snahou ji přetlačit a vyvést z komfortu," konstatoval kouč Kvitové David Kotyza. "Petra má obrovskou sílu, míče od ní létají extrémně rychle," chválil trenér Šafářové Rob Steckley Kvitovou. 

Další český duel

Čtyřiadvacetiletá Kvitová narazí v turnaji už na třetí Češku ze šesti zápasů. V 1. kole vyřadila Andreu Hlaváčkovou a ve čtvrtfinále Barboru Záhlavovou-Strýcovou. "Už jsem si zvykla," usmála se Kvitová. Šafářová není nadšená, že musí hrát s krajankou, ale v semifinále Grand Slamu půjde sentiment stranou.

"Potkat se v semifinále Wimbledonu je čest, ale každá chceme víc. Bude to boj," řekla Šafářová. S Kvitovou sice prohrála pětkrát, ale v posledním utkání před Wimbledonem na trávě v Eastbourne až v tie-breaku třetího setu. "Už to tam bylo vyrovnané. Hraju výborně, půjdu si za tím a třeba to vyjde," uvedla Šafářová.

Druhou semifinálovou dvojici tvoří Kanaďanka Eugenie Bouchardová a Rumunka Simona Halepová, která vyřadila loňskou finalistku Němku Sabine Lisickou. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články