Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Jsem o krůček blíž splnění mého snu, řekla Bouzková. Džábirová cílí na titul

Premiérové čtvrtfinále grandslamového turnaje v kariéře čeká v úterý Marii Bouzkovou. Rodačka z Prahy vyzve v utkání o postup mezi elitní kvarteto Wimbledonu Uns Džábirovou z Tuniska. Proti světové dvojce, která vyhlásila útok na celkový triumf a přemožitelku nenašla už devět zápasů, nastoupí poslední česká zástupkyně ve dvouhrách poprvé.

Je nám líto, video expirovalo.
Soupeřkou Bouzkové bude ve čtvrtfinále Wimbledonu rozjetá Džábirová

"Jsem o krůček blíž splnění mého snu," řekla Bouzková webu iDNES.cz po osmifinálovém vítězství nad Caroline Garciaovou. "Na kurtu potřebujete udržovat plnou koncentraci. Nebrat si příliš výjimečnost okamžiku. Tenis hraji pro radost. Jsem ráda, že jsem se dostala zase o kousek dál. Můžu být pyšná, ale čeká mě další zápas. Jedeme dál," doplnila.

Třiadvacetiletá Bouzková je už sedmou Češkou, která se za poslední tři sezony dostala do čtvrtfinále grandslamu. Mezi osm nejlepších se od začátku roku 2019 dostaly třikrát loňská vítězka Roland Garros Barbora Krejčíková, finalistka Australian Open 2019 Petra Kvitová, stále ještě úřadující vicemistryně Wimbledonu Karolína Plíšková nebo semifinalistka loňského Australian Open Karolína Muchová. Ve čtvrtfinále byly také Markéta Vondroušová (finále Roland Garros 2019) nebo Barbora Strýcová (semifinále Wimbledonu 2019).

Bouzková, která na turnaji dodržuje řadu rituálů a každý postup slaví s týmem tradičními jahodami se smetanou, překvapila fanoušky o to více, neboť před Wimbledonem byla po Muchové a Kateřině Siniakové třetí nejníže postavenou Češkou v turnajovém pavouku.

Dosud se jen třikrát ze třinácti startů na grandslamech ve dvouhře dostala přes 1. kolo, naposledy na Roland Garros, kde pak musela odstoupit kvůli pozitivnímu testu na koronavirus.

Změna trenéra 

Před Wimbledonem také vyměnila po sedmi letech trenéra. Místo Španěla Cristiana Requeniho angažovala Čecha Theodora Devotyho. Ten vedl v minulosti například Radka Štěpánka. "To, kam jsem se dostala, je ovšem díky Cristianovi. Jsem za ty roky velice vděčná. Rozešli jsme se v pohodě. Cítila jsem, že potřebuji změnu a nějaký nový hlas. Před Wimbledonem jsem začala trénovat s Theem," vysvětlila Bouzková.

Proti Džábirové ji čeká ve Wimbledonu druhý střet s hráčkou z top 10. Bouzková již v úvodním kole vyřadila světovou osmičku Danielle Collinsovou z USA.

Džábirová zatím neztratila v All England Clubu ani set a před Wimbledonem vyhrála turnaj v Berlíně. Také ona bude bojovat o první grandslamové semifinále. "Na grandslamu není lehké hrát proti nikomu. Zejména v mé pozici, každý proti mně chce vyhrát," uvedla Džábirová poté, co porazila v osmifinále Belgičanku Elise Mertensovou 7:6, 6:4. "Mám ale vysoké cíle a je mi jedno, proti komu hraji. Budu bojovat do úplného konce, protože chci titul," dodala.

Bouzková si s Džábirovou zahraje na centrálním dvorci po utkání úřadujícího šampiona Novaka Djokoviče s Italem Jannikem Sinnerem, které je na programu od 14:30 SELČ.

Úterní program:

Centrální dvorec (14:30):
Djokovič (1-Srb.) - Sinner (10-It.), Bouzková (ČR) - Džábirová (3-Tun.).

Kurt č. 1 (14:00):
Mariaová - Niemeierová (obě Něm.), Goffin (Belg.) - Norie (9-Brit.).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články