Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Halepová i Williamsová nezaváhaly a jsou v semifinále Wimbledonu

Do svých čtvrtfinálových zápasů šly jako favoritky a papírové předpoklady potvrdily. Jak Simona Halepová z Rumunska, tak i Američanka Serena Williamsová na londýnské trávě prošly mezi nejlepší čtyři. Druhá jmenovaná v boji o finále narazí na Barboru Strýcovou.

Rumunská tenistka Simona Halepová se raduje z výhry
zdroj: REUTERS autor: Tony O\'Brien

Sedminásobná vítězka turnaje Serena Williamsová zdolala po dvouhodinovém boji krajanku Alison Riskeovou 6:4, 4:6 a 6:3 a semifinále na londýnské trávě si zahraje už podvanácté. Loňská královna antukového Roland Garros Halepová porazila Čang Šuaj z Číny 7:6 a 6:1 a mezi nejlepší čtveřicí je podruhé v kariéře.

Jedenáctá nasazená Serena Williamsová měla s Riskeovou plné ruce práce. S krajankou, která o kolo dříve vyřadila světovou jedničku Ashleigh Bartyovou z Austrálie, ztratila pětkrát servis, ale v koncovce ukázala svou sílu. Když už se zdálo, že uvadá, přidala na razanci, hrála i chytře a zvítězila.

Williamsová nastřílela 49 vítězných míčů a duel ukončila devatenáctým esem. Připsala si 97. výhru ve wimbledonské dvouhře a osamostatnila se na druhém místě. Lepší je pouze devítinásobná vítězka turnaje Martina Navrátilová (120).

Halepová nezačala čtvrtfinále s Číňankou dobře a prohrávala 0:3. Trpělivou hrou od zadní čáry vývoj otočila a set získala v tie-breaku poměrem 7:4. Druhou sadu už měla pod kontrolou. "Bojovala jsem, i když jsem byla dole. Ona hrála dost tvrdě a dobře, ale snažila jsem se vydržet a povedlo se mi to skvěle," řekla Halepová.

V semifinále Wimbledonu si zahrála poprvé v roce 2014, kdy podlehla Kanaďance Eugenii Bouchardové. "Hraju teď nejlepší tenis na trávě v kariéře," řekla Halepová. Zápas Muchové se Svitolinovou sledovat nebude. "Obě znám," řekla.

Její soupěřkou bude Elina Svitolinová, která udolala Karolínu Muchovou (VÍCE ZDE).

Murray s Williamsovou vyhráli v mixu i podruhé

Hvězdný pár Andy Murray, Serena Williamsová nezaváhal ani v druhém kole smíšené čtyřhry. Bývalé singlové světové jedničky postoupily na londýnské trávě do osmifinále po výhře 7:5, 6:3 nad Francouzem Fabricem Martinem a Američankou Raquel Atawovou.

Domácí Brit Murray s Williamsovou bavili diváky na zaplněném centrálním dvorci kvalitním tenisem přes hodinu a půl. První mečbol proměnil Murray, jenž se vrací po operaci kyčle a nehraje dvouhru, esem.

V osmifinále mixu čeká hvězdný pár, fanoušky přezdívaný "Murrena" či "Serandy", zatím nejtěžší zkouška. Postaví se jim nejvýše nasazený pár Bruno Soares z Brazílie a Američanka Nicole Melicharová. Brněnská rodačka Melicharová dnes vypadla společně s Květou Peschkeovou ve čtvrtfinále čtyřhry a neobhájí tak loňské finále.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články