Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Fritz po porážce s Nadalem: Nejbolestivější prohra

Za nejbolestivější v kariéře označil americký tenista Taylor Fritz středeční porážku ve čtvrtfinále Wimbledonu, ve kterém po pětisetové bitvě prohrál 6:3, 5:7, 6:3, 5:7 a 6:7 s vítězem rekordních 22 grandslamů Rafaelem Nadalem.

Taylor Fritz
zdroj: ČTK/AP

Nadala opět trápily problémy s tříslem, a dokonce to vypadalo, že zápas vzdá. Šestatřicetiletý Španěl ale našel sílu ve čtvrtém setu vyrovnat a v rozhodující páté sadě obrat završil triumfem 10:4 v tie-breaku.

"Tohle bolí víc než jakákoliv předchozí prohra. Nebojím se říct, že to je rozhodně moje nejbolestivější porážka v kariéře," citovala agentura Reuters Fritze, který v Londýně poprvé došel do grandslamového čtvrtfinále.

Je nám líto, video expirovalo.
Nadal i přes bolesti postoupil do semifinále. Zda nastoupí, však netuší

"Když zápas skončil a já seděl na lavičce, chtělo se mi brečet. Něco takového jsem ještě nezažil. Ještě nikdy se mi po prohraném zápase nechtělo brečet," přidal čtyřiadvacetiletý Američan.

Fritz si po zápase rovněž posteskl, že fanoušci na centrálním dvorci byli zcela na straně španělského favorita. Byl totiž přesvědčený, že podpora tribun by mu v kritických chvílích určitě pomohla.

Za zlé to však příznivcům neměl. "Rozhodně nejsem naštvaný. Přece jim nebudu vyčítat, že fandí někomu takovému. Vždyť je to Nadal!" prohlásil Fritz, který v All England Clubu nedokázal navázat na nedávné vítězství nad Nadalem z finále v Indian Wells.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články