Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Federer se v semifinále potká s Nadalem, Djokoviče vyzve nováček Bautista

Tři z nejostřílenějších a jeden nováček. Semifinále ve Wimbledonu slibují nádhernou podívanou. Nejvýše nasazený Novak Djokovič hladce zdolal Davida Goffina z Belgie 6:4, 6:0, 6:2 a v All England Clubu si připsal 70. vítězný zápas ve dvouhře. Hvězdný Srb narazí na Španěla Roberta Bautistu, který je v semifinále grandslamu poprvé, když porazil Argentince Guida Pellu 3:1 na sety. Ještě o něco lépe než Djokovič je na tom Roger Federer, který vyhrál ve Wimbledonu stý duel. Osminásobný vítěz zdolal Keie Nišikoriho 4:6, 6:1, 6:4, 6:4. A jeho soupeř? Rafael Nadal zdolal Sama Querreyho 7:5, 6:2 a 6:2.

Je nám líto, video expirovalo.
Djokovič smetl Goffina

Sedmatřicetiletý Federer zahájil zápas s Nišikorim prohraným servisem a to ho stálo úvodní set. Po rychlém vyrovnání se na dvorci rozpoutala bitva, v níž se osmý nasazený Japonec snažil útočit, ale po některých Federerových úderech občas zůstal jen bezmocně stát. Definitivně ale rozhodl až favoritův brejk na 5:4 ve čtvrté sadě, zápas pak Federer zakončil dvanáctým esem.

Stovky výher na jednom grandslamovém turnaji ještě žádný tenista nedosáhl. Nyní zkušeného Švýcara čeká další velká výzva. S dlouholetým rivalem Nadalem ve Wimbledonu nehrál od roku 2008, kdy Španěl zvítězil v památném pětisetovém finále a nedovolil Federerovi ovládnout turnaj pošesté za sebou.

Nadal ve čtvrtfinále poměrně hladce zdolal Querreyho 7:5, 6:2, 6:2, americký soupeř ho nedokázal vyvést z rovnováhy ani 22 esy. S příštím protivníkem Federerem má vítěz osmnácti grandslamových turnajů Nadal aktivní bilanci 24:15.

Roger Federer
zdroj: Reuters

Jako první má španělský tenista už po dnešku jistotu, že se kvalifikoval na Turnaj mistrů. Do Londýna se proto na podzim vrátí, nejlepší osmička hráčů sezony se utká v O2 areně od 10. do 17. listopadu. Na Masters se Nadal probojoval patnáctým rokem v řadě. Momentálně ho zdobí série 17 výher, protože před Wimbledonem ovládl Roland Garros i antukové Masters v Římě.

Předchozí duel s Djokovičem vyhrál předloni v Monte Carlu Goffin a lépe začal osmadvacetiletý Belgičan i tentokrát. Jeho brejk na 4:3 ale Djokovič okamžitě smazal a následně přidal ještě devět vyhraných gemů za sebou. Zápas nakonec netrval ani dvě hodiny. "Ale ten první set byl nesmírně důležitý. Kdoví, jak by se to celé vyvíjelo, kdybych ho nevyhrál," prohlásil vítěz.

Z posledních pěti grandslamů má Djokovič bilanci 31:1, jedinou prohru mu v semifinále Roland Garros připravil Rakušan Dominic Thiem. V semifinále Wimbledonu je současná světová jednička podeváté, trofeje má čtyři.

Bautista a Pella usilovali o největší grandslamový úspěch, do semifinále se ještě žádný z nich neprobojoval. Bautista, který je ve světovém žebříčku o čtyři místa výš, vyhrál i třetí vzájemný zápas.

Murray s Williamsovou v mixu dohráli

Cesta hvězdné dvojice Andyho Murrayho a Sereny Williamsové turnajem smíšené čtyřhry ve Wimbledonu skončila v osmifinále. Bývalé singlové světové jedničky na prvním společném turnaji zastavil nejvýše nasazený pár Bruno Soares, Nicole Melicharová po setech 6:3, 4:6 a 6:2.

Murray se na londýnské trávě představil půl roku po operaci kyčle a do dvouhry se nepřihlásil. V mužské čtyřhře vypadl již dříve. Sedmatřicetiletá Williamsová naopak stále zůstává ve hře o 24. grandslamový titul v singlu a ve čtvrtek narazí na rozjetou Barboru Strýcovou.

"Užila jsem si podporu diváků, když jsem hrála s Andym. Doufám, že mi zůstane," přála si americká legenda. "A hrát po boku někoho, kdo tady tolik let válel, je pro mě zkušenost na celý život. Jsem ráda, že jsem to zažila," dodala.

"Myslím, že i tak se mi toho podařilo dost. Věděl jsem, že jsem neměl za sebou žádné zápasy, nejdůležitější pro mě je, že se tělo cítilo dobře," uvedl Murray.

Výsledky:

Muži: Dvouhra - čtvrtfinále:

Djokovič (1-Srb.) - Goffin (21-Belg.) 6:4, 6:0, 6:2, Federer (2-Švýc.) - Nišikori (8-Jap.) 4:6, 6:1, 6:4, 6:4, Nadal (3-Šp.) - Querrey (USA) 7:5, 6:2, 6:2, Bautista (23-Šp.) - Pella (26-Arg.) 7:5, 6:4, 3:6, 6:3.

Ženy: Čtyřhra - čtvrtfinále:

Krejčíková, Siniaková (2-ČR) - Grönefeldová, Schuursová (8-Něm./Niz.) 6:2, 7:6 (7:1), Strýcová, Sie Šu-wej (3-ČR/Tchaj-wan) - Mertensová, Sabalenková (6-Belg./Běl.) 6:4, 6:2.

Smíšená čtyřhra - 3. kolo:

Peschkeová, Koolhof (5-ČR/Niz.) - N. Kičenoková, Kúreší (Ukr./Pák.) 7:6 (7:5), 6:4.

Junioři: Dvouhra - 3. kolo:

Svrčina (ČR) - Schoolkate (Austr.) 6:4, 6:2.

Čtyřhra - 1. kolo:

Forejtek, Lehečka (1-ČR) - Dale, Martin (USA) 6:4, 6:4, Paulson, Vanšelbojm (ČR/Ukr.) - Chahoud, Nguyen (Švéd./Viet.) 6:1, 6:1, Baadi, Jianu (Kan./Rum.) - Svrčina, Riedi (ČR/Švýc.) 6:3, 6:1.

Juniorky: Dvouhra - 3. kolo:

Nugrohoová (Indon.) - Fruhvirtová (ČR) 4:6, 6:3, 6:3.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články