Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Federer při oslavách ve Wimbledonu: Doufám, že se sem ještě jednou vrátím

Po třetí operaci kolena a v takřka 41 letech legendární Roger Federer stále věří, že si Wimbledon ještě jednou zahraje. Své přání vyslovil při oslavách 100 let od otevření centrálního kurtu v All England Clubu, kde v minulosti převzal osmkrát nejcennější trofej. Mezi hosty, dalšími wimbledonskými šampiony, byli mimo jiné i Jan Kodeš a Petra Kvitová.

Roger Federer během ceremoniálu ve Wimbledonu
zdroj: REUTERS

Federer naposled odehrál zápas právě ve Wimbledonu před rokem. Vypadl ve čtvrtfinále a nedlouho poté šel potřetí s pravým kolenem na operaci. Po roce bez tenisu, který si užil s rodinou a čtyřmi dětmi, doufá, že neskončil definitivně.

"Cítím se divně," komentoval fakt, že na posvátném travnatém dvorci stál v tmavém obleku a v jiné roli než hráče. "Doufám, že se sem ještě jednou vrátím. Chybí mi to," dodal vítěz 20 grandslamů a dlouholetá světová jednička. Rád by v září hrál Laver Cup mezi týmy Evropy a světa a poté i turnaj ATP v rodné Basileji.

Ceremoniálu na centrálním kurtu před osmifinálovým zápasem mezi Jule Niemeierovou a Heather Watsonovou se zúčastnili vedle Federera, Kvitové a Kodeše například Billie Jean Kingová, Rod Laver či Novak Djokovič.

"Je mi ctí stát na místě s absolutními legendami našeho sportu, které vydláždily cestu naší generaci," řekl Djokovič, jenž se aktuálně snaží přiblížit sedmému wimbledonskému titulu. Na oslavách naopak chyběla Martina Navrátilová, neboť se nakazila koronavirem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články