Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Džábirová po dalším finálovém neúspěchu: Je to má nejbolestivější prohra v kariéře

Na triumf z grandslamového turnaje si musí počkat. Uns Džábirová z Tuniska po porážce s Markétou Vondroušovou ve finálovém utkání na Wimbledonu nezvládla ani třetí souboj o titul z "velké čtyřky" v kariéře. Džábirová chce přes další neúspěch zůstat pozitivní a dál se učit tak, aby rozhodující zápasy zvládala.

Je nám líto, video expirovalo.
Vondroušová ovládla Wimbledon, Džábirovou zdolala ve dvou setech

"Je to má nejbolestivější prohra v kariéře," rozplakala se Džábirová při hodnocení finálového zápasu s Vondroušovou, po kterém se radovala Češka z výhry dvakrát 6:4.

"Tenhle zápas mě stejně jako ten loňský a finále US Open rozhodně naučí, jak tato finále příště vyhrát. Budu se dál učit a zůstávat pozitivní," uvedla Džábirová. "To je to, co mě nyní drží v chodu. Kdybych z toho byla v depresích, nijak by mi to nepomohlo. Doufám, že budu jako ostatní hráči, kterým se to párkrát nepovedlo a kteří vyhráli až poté. Pokusím se zůstat pozitivní," doplnila.

Džábirová se v utkání dopustila 31 nevynucených chyb, Vondroušová jich měla jen 13. Tenistka, kterou v Tunisku přezdívají "ministryně štěstí", prohrála dvakrát 4:6 a nevyužila třetí šanci stát se první hráčkou ze severní Afriky a arabských zemí, která by vyhrála grandslamový titul. Vloni nestačila v Londýně na Jelenu Rybakinovou z Kazachstánu a neuspěla ani ve finále US Open, kde podlehla Polce Idě Šwiatekové.

Po utkání vítězku čtyř titulů na okruhu WTA utěšovala i někdejší světová jednička Belgičanka Kim Clijstersová. "Plakaly jsme spolu i v šatně. Kim zbožňuji, je pro mě velkou inspirací a trochu jsem na ní i vyrostla. To, že si na mě našla čas, aby mi poradila a objala mě, je k nezaplacení. Celou dobu mi říkala, že sama prohrála čtyři finále, než poprvé grandslam vyhrála," líčila Džábirová.

Tuniská tenistka také připustila, že na ni ve Wimbledonu, kde vyřadila například Petru Kvitovou, obhájkyni Rybakinovou nebo Bělorusku Arynu Sabalenkovou, dolehl v rozhodujícím utkání tlak. "Čím více dobrých výsledků udělám, tím větší tlak cítím. Ano, cítila jsem velký stres," řekla. "Musím si z toho teď vzít to pozitivní. Některé věci si prostě nemůžete vynutit. Prostě se to nemělo stát," dodala Džábirová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články