Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Dohady s rozhodčím a odplivnutí směrem k divákovi. Přišel škodit, řekl k incidentu Kyrgios

Není ničím neobvyklým, že v zápasech neudrží emoce a provede něco kontroverzního. Nick Kyrgios to potvrdil také na Wimbledonu, kde se v duelu s domácím Paulem Jubbem opakovaně pouštěl do diskusí s rozhodčím zejména o chování na ochozech, a když si šel po vydřené výhře podat ruku se soupeřem, směrem k obecenstvu plivl. Jak řekl na tiskové konferenci, úmyslně takto zareagoval na jednoho z diváků, jenž se k němu během utkání choval bez respektu.

Nick Kyrgios
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

"Ano. Když jsem zápas vyhrál, otočil jsem se k němu... Moc dlouho jsem se musel potýkat s nenávistí a negativitou, proto nemám pocit, že bych tomuhle člověku něco dlužil," prohlásil Kyrgios, který už během zápasu neúspěšně žádal u rozhodčího, aby byl divák vyveden.

"On vyloženě přišel, ne aby fandil, spíš aby škodil, choval se neuctivě," pokračoval.

Vyloučil ale, že by ho divák urazil rasisticky, jak si například stěžoval před třemi týdny při přípravném turnaji ve Stuttgartu. "Někdo ale dneska řekl, že jsem sračka. Je to normální? Ne," řekl Kyrgios.

"Pomalu si ale začínám myslet, že snad i je. Neřekl jsem směrem k obecenstvu nic, dokud oni nezačali. Myslím, že je tu celá generace lidí ze sociálních sítí, kteří si myslí, že mají právo každou jednotlivou věc negativně komentovat," konstatoval.

Čtyřicátý hráč světa Kyrgios pětisetovou bitvu s držitelem divoké karty vyhrál 3:6, 6:1, 7:5, 6:7, 7:5. Ve druhém kole se utká s přemožitelem Jiřího Lehečky Filipem Krajinovičem ze Srbska.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články